avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana vanzare teren

buna ziua , am o intrebare pentru dvs in calitate de specialisti : acum 8 ani s-a vandut un teren arabil cu chitanta de mana cu martori , de catre singurul mostenitor , inmanandu-i cumparatorului(primarul localitatii) titlul de proprietate si atat .Specificandu-se ca se vor incheia acte oficiale cand se va emite certificatul de mostenitor . Specific ca certificatul exista dar vanzatorul fiind in varsta nu avea habar de acel act .In prezent terenul este tot pe numele vanzatorului ,dar este in posesia cumparatorului ,la impozit au contribuit ambii vanzatorul 2 ani si cumparatorul 6 ani . Se mai poate reveni asupra asa zisei vanzari? astept sfaturi .
Cel mai recent răspuns: luisa_toma , utilizator 19:29, 9 Iulie 2011
trebuie vazut in primul rand cum este inregistrat terenul in cartea funciara. Se intelege din mesajul dumneavoastra ca vanzatorul , la momentul "transmiterii" nu avea certificat de mostenitor. Mai este important aspectul referitor la interesul si calitatea dumneavoastra si in ce calitate a platit "cumparatorul" impozitul timp de 6 ani.
am uitat sa precizez ca pe respectivul titlul de proprietate se afla si o alta proprietate in intravilan cum pot sa limpezesc apele sa il oblig sa mi dea titlul de proprietate . terenul respectiv s-a vandut pe o suma foarte foarte mica chiar si pt timpurile acelea.astept ajutorul dvs.
terenul nu are carte funciara , am scos de la primarie certificat de atestare fiscala si adeverinta de rol in care scrie clar ca vanzatorul este proprietar .Primarul a facut scandal ca nu imi inapoiaza terenul si i-a spus functionarei sa specifice in adeverinta de rol ca resp teren este vandut cu chitanta de mana, dar proprietar tot vanzatorul este . ce sa mai inteleg? El s-a foosit de teren atata timp l-a avut la el in arenda(asociatia lui de arenda ) .simt ca ma lupt cu morile de vant .
Teoretic nu s-a vandut nimic, chitanta de mana nu este contract autentic, asa cum prevede legea, dar cumparatorul poate sa actioneze vanzatorul ( sau mostenitorii) in judecata pt a obtine o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, pe baza chitantei.

Pe de alta parte, nu aveti cum sa il obligati sa va dea titlul de proprietate, pt ca din punctul lui de vedere, tranzactia a fost corecta, indiferent de pretul platit, atata timp cat vanzatorul a acceptat.

Acum nu mai se pune problema decat cat de "smecher" sunteti, dvs. sau cumparatorul:) cine intabuleaza primul. Parerea mea este ca trebuie sa va sfatuiti cu un avocat, sa vada si actele.
Achiesez intru totul opiniei colegei mele. Prezentati speta unui avocat care va va lamuri, pe baza actelor, in sensul demersurilor de urmat.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare johnny82drs johnny82drs o intrebare din nou nu stiu cum sa explik mai exact dar incerc tot posibilul . tatal meu a cumparat o casa in anul 1987 cu chitanta de mana vanzatorul avea in ... (vezi toată discuția)
Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)