avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune de creanta - sunt bun de plata?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune de creanta - sunt bun de plata?

Buna ziua,

Am avut un partener de afaceri, cu care am avut un contract cadru de furnizare de bunuri. Livrarile se faceau apoi pe baza de comanda.
La un moment dat, partenerul a cesionat creantele din contract catre o banca.
Se pare ca am fost notificat de cesiune (notificarea a fost inregistrata la mine, dar s-a pierdut in secretariat, si nu a fost niciodata semnata de conducere).
Cu toate acestea, am continuat sa fac plati catre partener, in loc sa platesc bancii.

Acum banca ma someaza sa-i platesc (si) ei sumele. Fostul meu partener contractual nu e de gasit.

Intrebari:
1. Cum ma apar in fata pretentiilor bancii?
2. Ce va face banca in continuare? Ma poate executa silit fara litigiu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 10:19, 8 Iulie 2011
contractul dvs cu furnizorul prevedea dreptul acestuia sa cesioneze contractul? cum nu e de gasit daca totusi are un cont in care ii virati banii?
toate platile facute dupa data notificarii cesiunii catre dvs sunt nelegale si nu pot fi opuse bancii in calitate de cesionar.
in consecinta, va ramine doar sa recuperati banii achitati partenerului dvs ca si plata nedatorata. Banca are toate drepturile contractuale si implicit aceea de a incepe recuperarea banilor.
NANETE a scris:
cum nu e de gasit daca totusi are un cont in care ii virati banii?


Nu mai are, am incetat de vreo doi ani contractul.

Multumesc @Matachiro (la fel credeam si eu ..., inca mai caut portite).
Buna ziua,

intervin pe topic pentru ca am o problema legata tot de un contract de cesiune de creanta, insa fara a implica o banca.
SC A are o creanta (suma de bani) fata de SC B si doreste sa o cedeze catre SC C - toate sunt simple SC, niciuna nu este intitutie de credit.
Intrebarile mele sunt:
1. Contractul de cesiune trebuie sa fie autentificat sau poate fi incheiat sub semnatura privata - fara data certa la avocat?
2. CAEN-urile societatilor implicate in contractul de cesiune poate fi oricare? Trebuie sa poti justifica un interes pentru care are loc cesiunea sau poate fi posibila pentru ca pur si simplu asa decid partile?
3. Daca debitorul cedat si cedentul au contract in care se specifica faptul ca cesiunea se poate face doar prin acordul partilor, atunci trebuie cerut acordul celui dintai? Sub ce forma - tot autentica?
4. Cand notifici debitorul cedat, notificarea trebuie sa poarte o forma autentica/se comunica prin executor? Nu se poate trimite prin posta/fax?
5. Se comunica o copie simpla sau autentificata a contractului de cesiune impreuna cu notificarea?
6. In afara de prevederile Codului civil exista legi speciale in domeniul cesiunii de creanta, aplicabile acestei situatii?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
suciu_diana, utilizator
Imi poate da cineva cateva sfaturi?:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta traian23 traian23 Cesiunea de creanta trebuie autentificata la notar sau este suficienta simpla semnare a intelegerii ? Care ar fi modalitatile de notificare a debitorului ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)