Ceea ce am subliniat ma contrariaza, autorul materialului vorbeste despre raporturile patrimoniale si nu despre cele nepatrimoniale, explicand cumva alin 2 , despre care discutam.
plata unei prestatii compensatorii menite sa ajusteze dezechilibrul semnificativ cauzat prin divort conditiilor de viata ale consortului sau ...
Am mai gasit un material intitulat ,,Mica reforma in justitie si marea reforma divortului,, , autori Dr. Cristina-Mihaela Craciunescu si conf. univ. dr. Dan Lupascu , aceeasi nelamurire...
Art. 265
Le divorce est repute prononce contre un epoux s'il a eu lieu à ses torts exclusifs. Il est aussi repute prononce contre l'epoux qui a pris l'initiative du divorce lorsqu'il a ete obtenu en raison de la rupture de la vie commune.
L'epoux contre lequel le divorce est prononce perd les droits que la loi ou des conventions passees avec des tiers attribuent au conjoint divorce.
Ces droits ne sont pas perdus en cas de partage des torts ou de divorce par consentement mutuel.
Art. 265
Divortul este considerat pronuntat impotriva sotului din a carui culpa exclusiva a avut loc. Deasemenea, divortul este considerat pronuntat impotriva sotului care a initiat divortul obtinut in urma separarii traiului comun.
Sotul impotriva caruia divortul este pronuntat pierde drepturile pe care legea si conventiile incheiate anterior cu tertii le atribuie sotului divortat.
Aceste drepturi nu sunt pierdute in cazul culpei comune sau al divortului prin acordul sotilor.
~ final discuție ~