avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa cic

buna seara
se poate intra in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 21 Noiembrie 2012
Buna seara!
Da, se poate intra, daca CIM se incheie cu un articol ce asigura dreptul la somaj: restrangerea activitatii, desfiintarea postului....

www.avocatnet.ro/content/for...
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. Dar se poate ca angajatorul sa aiba nevoie de serviciile dvs. si sa nu va concedieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA Am terminat CCC, pot intra in somaj? (vezi toată discuția)
Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic tbia tbia Buna, doresc sa stiu daca pot fi concediata la revenirea din CIC, daca locul de meu de munca a fost desfiintat? (vezi toată discuția)