avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii de pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii de pensionare anticipata

Va rog sa-mi spuneti daca activitatea din cercetare (cercetare agricola) este considerata ca activitate in grupa a II-a de munca si daca se aplica pentru toate categoriile de personal: cercetatori, tehnicieni, mecanizatori etc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 00:28, 9 Iulie 2011
Reducerea varstei de pensionare pt. anii lucrati in grupele de munca nu se iau in calcul la pensionarea anticipata.La Ordinul 50/1990 exista scrisoarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale nr382/08.11.2000,in anexa careia la poz.174 se gaseste:Personalul de specialitate cu studii superioare din sectorul de cercetare,de profesie ing.agronom,din institutii si statiuni de cercetare si productie agricola,legumicola,viticola si pomicola-max.70% din timpul efectiv lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cate ore are dreptul sa lucreze un zilier major intr-o ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua. Cate ore are dreptul sa lucreze un zilier major intr-o saptamana. Are voie sa lucreze simbata si duminica? Multumesc (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca in agricultura mihay75 mihay75 la ce articol se gaseste meseria de sudor in agricultura din legea 50/90 pentru iesirea la pensie (vezi toată discuția)
Ordinul nr. 50/1990, anexa 2, pozitia 182 viogoie viogoie Sotul meu are 2 adeverinte ptr grupa a II-a de munca: 1) avand ca temei legal ord.50/1990, anexa 2, poz.182 coroborat cu MMPS 382 poz 182/b pentru o perioada ... (vezi toată discuția)