impotriva societatii s-a facut cerere de deschidere a procedurii de insolventa pentru o suma care cuprindea mai multe datorii fiscale, procedura a fost deschisa si dupa deschiderea acesteia organul fiscal face precizare la creanta pentru o alta suma mai mica, noi am facut contestie la creanta care a fost admisa, a fost intocmit in dosar raport de expertiza la care nu au facut obiectiuni, la sentinta de admitere a contestatiei nu s-a facut recurs si creanta a ramas definitiva. apoi societatea a achitat suma ramasa definitiva si s-a inchis procedura de insolventa debitul fiind achitat. nici impotriva acestei sentinte organul fiscal nu a facut recurs.
si totusi acum primim somatii si titlu executoriu pt sumele diferenta intre cele cu care se inscrisesera in prima faza si debitul ramas definitiv si achitat, sume la au renuntat prin precizare la creanta.
mai au dreptul sa faca astfel de documente, noi intentionand sa contestam titlul executoriu, dar aceasta inseamna iarasi procese prin instante, timp pierdut, nervi.multumesc.
Daca instanta a precizat aceasta situatie in motivarea hotararii puteti invoca autoritatea de lucru judecat. Daca nu, va trebui sa mergeti pe probe invocand dosarul de fond -asta teoretic. Practic va intreb ce titlu executoriu daca s-a inchis procedura insolventei si debitul a fost achitat ?
societatea nu a fost radiata. intrucat creanta a fost achitata s-a inchis procedura instanta constatand ca nu mai inregistreaza nicio creanta certa lichida si exigibila si s-a revocat sentinta prin care a fost deschisa procedura. debitul a fost achitat nu din vanzarea activelor sau valorificarea acestora.