Am o casa in constructie si la sfirsitul 2008/ inceputul 2009 am facut, in perioada de valabilitate a Autorizatiei de Constructie (AC) citeva modificari. Am inceput procesul de obtinere al unei noi AC pentru aceste modificari dar deoarece s-a intins prea mult nu am mai asteptat obtinerea autorizatiei si le-am efectuat - deci ilegal.
Mentionez ca:
- in martie 2009 lucrarile au incetat efectiv - cu documente
- in februarie 2010 - cu 1 luna inaintea expirarii primei AC - am solicitat sistare de lucrari care este valabila si in prezent.
In sfirsit, acum am reusit sa fac toate actele si dosarul pentru noua AC l-am depus la ISC pentru aviz. Inspectorii de aici doresc sa ma amendeze pentru executarea de lucrari "cu nerespectarea prevederilor autorizaţiei şi a proiectului tehnic".
Eu am facut apel la articolul ART. 31 care spune: "Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art. 26 se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei." Inspectorii ISC spun ca nu e adevarat si ca orice executie ilegala dupa 2001 se amendeaza.
Intrebare: mai pot fi amendat in acest moment? Daca da, in virtutea carui articol de lege.
Si eu stiu ca termenul era de 2 ani.Nu am auzit sa existe modificari legislative.
Incercati sa cautati sa consultati un avocat si sa mearga cu dvs. la ei.
Am cauta pe internet si am gasit ca aceasta contraventie ar fi una continua.
Mai precis iata textele:
Este contraventie continua (nu se aplica termenul de 2 ani) deoarece constructia nu a fost finalizata, printr-un p.v receptie.
Contraventia continua consta intr-o succesiune de fapte contraventionale care dainuie un timp pana la intrarea in legalitate a contravenientului, astfel incat s-a simtit nevoia interventiei legiuitorului potrivit art 13 din OG 2/2001, pentru a statua ad-hoc data savarsirii contraventiei si a da astfel satisfactie si dispozitiilor art 16 si 17 din OG 2/2001.
Este corecta aceasta interpretare?
Daca este corecta inseamna ca ISC are dreptate, ma poate amenda!
eu cred ca e contraventie continua, doar in situatia in care s-a dispus intrarea in legalitate, si nu v-ati conformat. :)
cititi si aici www.avocatnet.ro/content/for...
Plata taxe catre isc
uxerolf
Am finalizat o constructie in 2011 iar acum in 2015 am primit o instiintare de la ISC ca trebuie sa fac dovada platilor a 01,%, respectiv 0,7% din valoarea ... (vezi toată discuția)