avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Firma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Firma

Buna ziua.Cu ex sotul am cumparat pe o firma o hala si teren din care doar 10 % este al meu.Acuma el vrea sa ma scoata din firma fara sa imi dea nimik.Desi hala este inchiriata si nu primesc cei 10 % .Intrebarea este daca poate sa vanda hala si terenul in absenta mea pt ca de inchiriat l-a putut inchiria fara sa aiba nevoie de semnatura mea.
Cel mai recent răspuns: LadyBlondy , utilizator 12:53, 10 Iulie 2011
Nu puteti merge pe calea asta.
Dar am uitat sa va intreb. Banii cu care s-a facut achizitia hala si teren provin strict din banii firmei sau ati facut aport catre societate(ati adus banii de acasa imprumutand firma) urmand ca apoi sa ii recuperati?
Pe numele meu am luat un imprumut de la banca in perioada respectiva ca sa putem cumpara hala si terenul ....as putea dovedi prin hartiile de la banca.Multumesc.=D>
Bun. Deci dumneavoastra ati luat creditul pe persoana fizica si apoi ati facut firma sau aveati firma facuta si ati imprumutat-o Adica acea suma ati inclus-o in capitalul social ca aport personal la infiintarea firmei. Deci daca e asa e mai greu , daca aveati firma facuta si apoi ati imprumutat firma cu banii pe care ii aveati din imprumutul bancar, poate ca puteti solicita firmei sa va restituie acesti bani dar totul e sa aveti un act , ceva, incheiat intre dumneavostra si firma. Poate ca e bina sa contactati un avocat specializat in dreptul comercial sa va dea un sfat pe toate dovezile si actele pe care le aveti si le poate vedea la fata locului.
Succes.
Firma am avut-o si asa am cumparat hala si terenul dar din pacate pers fizica care a imprumutat firma a fost tot ex sotul adica administratorul. ..deci am ajuns la punctul zero...Va multumesc pentru timpul acordat.Va doresc o seara placuta in continuare.:D
Daca sotul are calitatea de administrator in firma si prin contract de mandat l-ati imputernicit sa efectueze, in numele si pentru Dvs. si astfel de tranzactii este posibil sa poata vinde fara acordul Dvs. care sunteti asociata.

Alte discuții în legătură

Vanzare active LIVIU_CSY LIVIU_CSY O societate agricola cu 14 asociati vinde o parte din active ( hala gater impreuna cu o suprafata de teren) , in data de 29.05.2011 . s-a facut un proces ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)
Ridicari numerar din firma pt. nevoi personale ...... MICOLIS MICOLIS Buna seara, Sper din tot sufletul sa ma ajute si pe mine cineva cu o solutie la urmatoarea problema: Un SRL infiintat in septembrie 2006 (fondatori sot si ... (vezi toată discuția)