avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat de grefa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat de grefa

Buna ziua, la Curtea de Apel Bucuresti am castigat recursul si trebuie ca sentinta sa fie legalizata si ivestita cu formula executorie va rugam sa ne spuneti cum putem sa facem acest lucru deoarece suntem din provincie (Calarasi)va multumim? am inteles ca trebuie sa luam acest certificat de grefa dar nu stim cum sa il obtinem si unde sa il depunem.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:22, 10 Iulie 2011
Se face legalizarea si investirea sentintei instantei de fond.
Dupa ce dosarul se reintoarce de la Curtea de Apel Bucuresti la instanta de fond, depuneti la registratura acestei instantei cerere de legalizare si investire cu formula executorie, taxa de timbru in valoare de 6 lei si timbru judiciar in valoare de 0,3 lei.
Multumesc, insa va rog sa imi spuneti cum putem obtine certificatul de grefa de la Curtea de Apel,.dureaza cam 2-3luni pana se intoarce dosarul la calarasi si noi dorim sa urgentam punerea in executare a sentintei
Faceti o cerere catre instanta prin care solicitati eliberarea unui certificat de grefa care sa contina solutia pronuntata si mentiunea ca hotararea este definitiva si irevocabila.
Pentru eliberarea certificatului de grefa aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui Curtii de Apel Bucuresti,
-taxa de timbru de 1.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)
Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)