avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... reclamatie, operatie apendicita in vacanta in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

reclamatie, operatie apendicita in vacanta in Bulgaria; asiguratorul refuza plata

Fetita mea de 9 ani a facut operatie de apendicita acuta, local peritonita in Varna la urgenta. Eram in vacanta la Nisipurile de Aur. Bulgarii ne-au dus la un spital privat si operatia a costat 2275 Euro dar, oricum, conform Politei de asigurare Complexa, prima de asigurare Premium, care asigura chipurile o suma de pana la 5000 Euro, firma asiguratoare trebuia sa plateasca. Nu au facut-o, desi initial, inainte de operatie, contactati fiind de mine de la telefonul spitalului din Bulgaria, si-au dat acceptul. Mi-au cerut atunci nr. si seria politei, perioada ei de valabilitate, numele fetitei si cam atat. A doua zi au trimis un e-mail la spital solicitand factura. Din momentul in care au vazut devizul nu au mai dat niciun semn de viata. I-am contactat noi a treia zi cand deja trebuia sa ne externam. A inceput un adevarat razboi al nervilor. Au incercat sa ne convinga ca nu avem asigurare Premium ci Standard cand noi vedeam cu ochii nostri ca e Complexa, prima de asigurare fiind Premium, ca am venit cu boala din tara, ca e trauma interna si nu externa, etc., etc., etc. Pana la urma, am sunat la rude, ne-au trimis banii si am putut sa plecam in sfarsit acasa. Ce putem face ca sa ne recuperam prejudiciul? :stunned:
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 10:40, 12 Iulie 2011
in baza documentelor eliberate de spitalul din Bulgaria, va adresati asiguratorului care a emis polita si solicitati banii, intr-un timp rezonabil.
In cazul in care fie nu raspund, fie nu sunt de acord cu plata despagubirii, ii actionati in judecata.
Din cele ce ati povestit, aveti sanse reale sa va recuperati banii.
incecati sa solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii, daca nu dau curs invitatiei la mediere ii actionati in judecata, luati legatura cu un mediator sau un avocat
Am contactat un avocat din Galati care a mers la Agentia de Asigurare in cauza. I-au facut legatura la Bucuresti la sediu si de acolo i s-a spus ca Polita noastra nu acopera riscul asigurat sau ceva de genul asta. D-l avocat spune ca acum incearca sa afle nr. dosarului de daune deschis de aceasta Agentie si urmeraza sa-i cheme la mediere si, apoi, probabil la judecata. Ce vroiam eu sa va intreb: d-l avocat mi-a spus ca faza instiintarii Agentiei de Asigurare in scris nu e obligatorie ci doar aceea de chemare la mediere. E adevarat? Pentru ca eu, din ce sfaturi am mai primit si ce am mai citit pe net, am vazut ca primul pas este de a le solicita lor, in scris, rezolvarea problemei. Nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic dar am ajuns sa-mi cam pierd increderea in spusele oamenilor.
Multumesc pentru timpul acordat.
Stimata, am rugamintea sa cititi cu atentie conditiile contractuale care trebuiau sa insoteasca polita de asigurare la momentul incheierii acesteia.Cereti-le sa va spuna ce aveti de facut in caz de eveniment asigurat si urmati procedura intocmai. La capitolul daune sau despagubiri trebuie sa fie descrisa procedura in asemenea situatii. Oricum ce e sigur e ca trebuie sa va adresati in scris companiei si ei trebuie sa va raspunda tot in scris, indiferent de raspunsul care vi se da. Apoi daca e cazul invitatii la mediere. daca nu raspund adresati-va protectiei consumatorului si instantei. Aveti mare grija de polita de asigurare sa nu o rataciti. M-as mira sa vina in mediere dat fiind ca deciziile de acest gen nu se iau de catre agentiile sau sucursalele locale ci la centru, de regula la Bucuresti. Mult succes.
Pentru inceput trebuie sa trimiteti o scrisoare oficiala soc. de asigurari (cu confirmare de primire), cu copia asigurarii de sanatate si factura spitalului din Bulgaria, pentru a solicita justificarea refuzului la plata.
Sunt obligati sa va raspunda in 30 zile.
Dupa 30 zile daca nu aveti raspuns se deschide actiunea in justitie (actiunea se poate deschide si functie de raspunsul primit).
Daca apelati la un mediator, acesta trebuie sa trimita o convocare la mediere (cu confirmare de primire).
Anuntarea in scris cu scrisoare oficiala este obligatorie in acest caz (mediere sau solicitare clarificari) Actionati functie de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce consta medierea si daca se plateste lili cristescu lili cristescu Buna ziua ! La data de 26.01.2011, fiul meu a fost operat pe creier ( tumora) la Spitalul privat Euroclinic, el fiind asigurat.Operatia a costat 27000 lei, si ... (vezi toată discuția)
Mediere, a 2-a invitatie ddena ddena Buna ziua Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult) O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ... (vezi toată discuția)
Confirmare de primire invitatie mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Referitor la transmiterea invitatiei la mediere, legea spune ca se poate transmite prin orice mijloc care asigura confirmarea primiii ... (vezi toată discuția)