avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Transfer de bunuri PFA -pf
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Transfer de bunuri PFA -pf

In urma cu 4 ani sotul meu, in calitate de PFA, a achizitionat o masina in leasing. In aceasta toamna contractul de leasing expira si dupa terminarea ratelor am dori sa transferam masina de la persoana juridica la persoana fizica (pe numele sotului ori al meu).
Va rog sa ma sfatuiti care este cea mai buna modalitate de realizare a acestui transfer in cazul de fata. (eventual o modalitate care sa nu presupuna taxe foarte mari sau alte complicatii legale).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kaospilot , utilizator 14:11, 1 Septembrie 2011
Am aceeasi problema cu auto pe PFA. Am radiat PFA-ul in septembrie 2010 la Registrul Comertului. Autoturismul este integral achitat si este al meu. Nu inteleg de ce ar fi trebuit Eu PFA sa facturez catre mine persoana fizica. Este patrimoniul meu. Mi se pare normal sa se transfere automat in baza unei note de predare primire. Ca sa scot fiscal la Financiar mi-au zis totusi sa fac un contract de vanzare cumparare intre Eu PFA si Eu persoana fizica. Si ce valoare sa trec? O sa trec 1 RON ca nu stiu ce altceva sa fac. Oricum PFA nu mai exista si nu inregistreaza nici un contract de v/c.

Aveti alte sfaturi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto la sfarsitul contractului de leasing xyz10092010 xyz10092010 Buna seara, Urmeaza sa finalizez contractul de leasing al unei masini, utilizatorul fiind persoana juridica, dar inmatricularea definitiva doresc s-o fac pe ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Transfer contract leasing auto de la pfa la pf cfs cfs Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie. In 2007 am semnat ca PFA un contract de leasing pentru un autoturism. Intre 2007 si ... (vezi toată discuția)