avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dezafilierea de la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dezafilierea de la asociatia de proprietari

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca toti locatarii blocului meu vor sa se dezafilieze de la asociatie se poate printr-o cerere de dezafiliere sau trebuie printr-un ordin judecatoresc. La afiliere am dat doar tabelul cu semnatura a 50% + 1 dintre locatari.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 12:55, 20 Iulie 2011
Renuntarea la calitatea de membru al asociatiei nu scuteste de la obligatiile de plata ci doar renuntarea la dreptul de vot in Adunarea generala.
Iar desprinderea dintr-o asociatie se face doar prin infintarea unei noi asociatii de proprietari urmand pasii legali, pana atunci faceti parte din vechea asociatie.
Ma dezafiliez de la Asociatie (unde am plata doar catre ACET -apa rece si canalizare - atat) si ma transfer din nou la ACET, ca bloc, pe langa celelalte blocuri care nu s-au afiliat la Asociatii.
Un raspuns ceva?
Imi pare rau,dar dv aveti de platit si cota parte din iluminarea scarii,ingrijitorul si administratorul care va calculeaza toate acestea.Apartamentul dv. este cumva suspendat ?
Eu vorbesc de bloc. Tot blocul printr-o cerere semnata de toti locatarii vrem sa renuntam, sa ne dezafiliem, de la asociatie (unde nu platim decat apa rece si canalul - asociatia e nou infiintata in NOI.2010 - fara femeie de servici, lumina pe scara sau altele, iar cheltuielile administrative sunt prea mari in comparatie cu plata serviciilor) . Si sa trecem din nou la furnizorul de AR si Canal.

Alte discuții în legătură

Lipsa conventie intre asociatii de proprietari constituite pe scari denissse denissse Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care s-a constituit pe o scara de bloc prin desprinderea din vechea asociatie de locatari care functiona pe tot ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli constituire asociatie de proprietari; plata intretinerii Adrian_T Adrian_T Buna ziua Locuiesc in Iasi, intr-un bloc cu 2 scari care era constituit intr-o asociatie de proprietari cu contorizarea consumului de apa rece facuta de un ... (vezi toată discuția)
Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)