avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lipsa conventie intre asociatii de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lipsa conventie intre asociatii de proprietari constituite pe scari

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care s-a constituit pe o scara de bloc prin desprinderea din vechea asociatie de locatari care functiona pe tot blocul. Numai doua scari din trei ne-am constituit ca asociatii de proprietari pe fiecare scara , cea de-a treia scara neincepand formalitatile si opunandu-se pe toate caile demersurilor noastre. De aceea nu vrea sa semneze conventia prin care factura de la ApaNova sa fie platita in comun de toate cele trei scari dupa aceleasi criterii ca si pana acum, bransamentul de apa rece fiind singurul pe care-l avem in comun la blocul nostru. Ce este de facut in asa fel incat sa evitam bransarea separata care e foarte scumpa. Fostul administrator al blocului care ramane administrator pe scara care pune bete in roate celorlalti, ne ameninta ca ne taie apa rece. Conducta de apa rece intra in bloc prin scara lui. E posibil asaceva? E legal in conditiile in care fosta asociatie de locatari a blocului este inca titulara de contract ? Noi dorim sa platim titularului de contract, dar el nu vrea sa semneze si ne spune ca daca ne-am separat pe scara, sa mergem pana la capat si sa ne facem bransament separat. Noi insa nu vrem asta, repet pentru ca ne-ar costa 100 de milioane si suntem abia vreo 30 de apartamente.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:52, 6 Martie 2010
trebuie sa incheiati protocoale de desprindere si de colaborare intre asociatii, astfel incat sa se poata realiza separarea utilitatilor si debitarea sumelor de bani dintre cele doua asociatii.Nu este posibil ca fiecare sa faca de capul lui... daca e nevoie cereti sprijinul ("arbitrajul") serviciului de relatii cu asoc.de prop. din cadrul primariei de care apartineti.Dupa desprindere puteti incheia contracte de utilitati separate, cu furnizorii acestora.Daca vedeti ca nu va intelegeti nicicum , actionati asociatia veche in justitie si astfel se vor rezolva lucrurile.
va dorim succes
Va multumesc. problema este ca scara 1 si 2 ne-am inteles si am semnat conventia , ne-am constituit deja ca asociatii de proprietari pe scarile noastre, ne-au iesit si hotararile judecatorestidefinitive, acum suntem in curs de a obtine codul fiscal etc. Avem contorizare separata la toate utilitatile mai putin apa rece. Scara 3 refuza categoric sa semneze. Are dreptul sa ne taie aparece? Si inca un lucru important. Refuza sa ne dea cota din fondurile speciale( avem antena Vodafone pe scara 1 si 2), sunt vreo 50000 ron . Zice sa-l dam in judecata ca el nu ne da banii. Nu e obligat sa ne dea o treime din acest fond daca ne-am separat ca asociatie de proprietari pe scari? Mai ales ca pe scara lui nu e nicio antena.
Ideea este ca administratorul va face sicane, pentru ca asta e realitatea, "pe bune".
Adica trebuie sa aveti bransament separat.
Daca ar fi de buna credinta si cooperant ati putea rezolva cu contoare pasante (cred ca asa li se spune), montate pe aceeasi coloana principala, la fiecare scara.
Cand vine operatorul de la furnizorul de apa si citeste contorul de bransament, cititi si Dv. impreuna cu administratorul acela cele doua contoare pasante. Astfel aveti oglinda exacta a consumurilor.
Plata o puteti face separat la furnizor, asta nu e o problema.
De asemenea puteti sa-i cereti administratorului copii xerox de pe aceasta factura ca sa va puteti face calculul separat pe fiecare scara.

Dar pentru asta trebuie sa existe un minim de cooperare si bunavointa, plus ce va costa cu montarea acestor contoare.
Ar fi foarte buna o conventie intre cele trei scari cu conditiile de folosire in comun a bransamentului de apa. Din pacate ranchiuna celor care se vad deposedati de o parte din avantajele vremelnice face zile-amare proprietarilor.

Altfel va trebui sa transati problema cu cele 100 milioane......

Editare ulterioara.
La desprinderea unei asociatii din alta mai mare trebuie impartite fondurile de rulment si reparatii.
Chiria de la antena ramane s-o impartiti intre cele trei scari pana la expirarea contractului cu firma, urmand ca apoi sa faceti un nou contract numai pe asociatia Dv.

Ce nu inteleg este care e rolul administratorului in aceste tranzactii? Dupa cate stiti, toate conventiile, in aceste cazuri, se fac intre comitetele executive, respectiv presedintii celor doua asociatii!!!!!
Daca nu va intelegeti cu el, dati in judecata asociatia veche pentru a obtine partea din fonduri care va apartine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
elga50, moderator
Trebuie să vă instalați apometru pasant.El trebuie să aibă o anume clasă de
precizie.(funcție de cel pe care il aveți in căminul de afară).
Presedintele si administratorul asociatiei de locatari pe bloc s-au opus vehement desprinderii si constituirii asociatiilor de proprietari pe scari. Sunt mana in mana. Voi incerca sa conving presedintele sa semneze conventia, desi el acum face parte din asociatia constituita pe scara 2. De aceea nu vrea sa semneze. Ei spera sa sperie lumea cu cei 100 de milioane si sa se revina la vechea formula sau asociatie de proprietari poe tot blocul.. Fac multa atmosfera

Alte discuții în legătură

Se pot asocia doua asociatii de proprietari numai in vederea preluarii unui contract cu apa nova, in rest pastrandu-si independenta? denissse denissse Revin la o situatie complicata in blocul nostru care are 3 scari. Doua scari ne-am constituit fiecare in asociatii de proprietari pe scarile 1 si respectiv 2, ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari, bloc cu 2 scari vrem separare de scara 2 daedalus daedalus Buna seara, Suntem o asociatie de proprietari (un bloc cu 2 scari) cu un administrator sa zicem putin dezinteresat.... Am dori ft tare sa ne separam ca si ... (vezi toată discuția)
Proprietari nemultumiti vor asociatie noua Alex58 Alex58 Santem un bloc cu 4 scari si 80 de ap.si santem toti in asociatia de proprietari.As vrea sa stiu daca se poate face o noua asociatie de proprietari pe doua ... (vezi toată discuția)