Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum se poate inchide o societate care nu a platit contributiile niciodata pentru ca nu a avut bani? A platit doar salariile personalului si utilitatile din imprumut de la asociati. A mers 2 ani asa, cu pierdere, sperand ca la un moment va contracta vreun proiect care sa o scoata din impas (este societate de prestari servicii in domeniul IT), dar nu s-a intamplat. Vazand cu datoriile cresc si penalizarile aferente, administratorii isi doresc sa o inchida. Cum ar trebui sa procedeze?
Pt cazul prezentat nu sunt necesare multe din actele mentionate.Prin actele firmei,am inteles cui,statut,balanta,etc.Atentie la bunurile firmei...la valoarea lor,timpul de amortizare.De ce?Pt ca s-ar putea ca valorificarea lor sa fie unicul mod de recuperare a creantelor fiscului.Iar acum ...este cam tarziu sa le vindeti...Poate ati facut un imprumut de la o persoana fizica cu 1-2 ani in urma garantand cu ele.. B-) Cele doua declaratii la notariat sunt obligatorii;un sfat:le puteti face una singura :) Probleme cu banci,furnizori,etc am inteles ca nu sunt.Eu as mai face ceva:as anexa orice dovada ce vizeaza sumele date de asociati.Este o dovada de bunacredinta pt. judecatorul sindic.La masa credala finantele se inscriu singure...nu va complicati.Model de cerere insolventa-de pe net ori Tr.Com.Ceva f. important:e bine sa va alegeti lichidatorul dv.Pt ca de fapt,riscul mare este sa nu va atraga raspunderea dv.,ca admin.Multa bafta!P.S.Nu va asteptati sa se termine totul in 2-3 luni... #-o
Bunuri pe firma nu exista, toate echipamentele pe care se lucra erau proprietatea personala ale administratorului, pe care le aducea cu imprumut, iar banii pe care i-a adus de acasa, creditand societatea, de abia au ajuns pentru a-i plati pe oameni, ca sa nu plece si pentru plata utilitatilor si a chiriei, nu au mai ramas pentru contributiile datorate statului....
Atunci aveti o singura problema:sa nu va atraga raspunderea ca admin.Asta inseamna sa va grabiti sa bagati dv. dosarul...daca il baga finantele...poate fi complicat si dureros.Deja sa va ganditi la un asociat pt fiitoarea firma ori...la un pfa..si aici atentie la ce imobile ati vandut...:P
Ce se intampla in cazul in care firma respectiva are bani la sediu social (in contul 5311.2) , bani care de fapt nu mai exista pentru ca s-au cheltuit de catre asociati pentru asi intretine familiile ? Se va face un contract de imprumut ?