avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... vanzare software prin intermediul unui comisionar din ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

vanzare software prin intermediul unui comisionar din UE

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

Un PFA creaza un produs software (pentru calculator sau telefon mobil), pe care il vinde utilizatorilor din lume prin intermediul unui comisionar/agent care este o societate dintr-un stat membru UE. PFA are doar un contract cu comisionarul, nu are contracte cu clientii finali, pe care nici nu ii cunoaste (pot fi sute de persoane fizice). Lunar, comisionarul vireaza catre PFA o suma aferenta unui procent din vanzari.

1. Aceasta activitate este considerata livrare de bunuri sau prestare de servicii? Nu se livreaza nimic fizic, ci doar se transfera dreptul de utilizare a programului catre clientul final.
2. Incasarea se trece in declaratia 390 ca livrare de bunuri sau prestare de servicii?
3. Pentru venitul incasat, PFA trebuie sa emita o factura catre comisionar. Care este obiectul acestei facturi (ce se trece ca produs/serviciu)?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Servicii intra-comunitare pfa neplatitor tva wrunning wrunning Buna ziua! Sunt un nou PFA, neplatitor de TVA si doresc sa stiu exact cum se trateaza prestarile de servicii si livrarile intra-comunitare. Stiu de existenta ... (vezi toată discuția)
Tva australia madellaine madellaine Buna ziua, societatea (platitoare TVA) achizitioneaza din Australia un CD (aplicatie) pentru dezvoltare site. Factura are TVA inclus. Care este tratamentul ... (vezi toată discuția)
Ce inregistrez in contabilitate? Andreilp Andreilp Vand un soft pentru telefoane mobile prin intermediul unei firme terte (compania Google). Aceasta se ocupa cu tot ce inseamna vanzare produs: emite facturi ... (vezi toată discuția)