avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce trebuie sa fac
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce trebuie sa fac

va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs.am sa incerc in putine cuvinte sa va descriu esenta unei probleme.
am detinut timp de 11 ani functia de administrator la o asociatie de proprietari.in luna octombrie 2008 am actionat in judecata RADET pentru abuzurile care le face.din luna mai 2011 am predat asociatia dar nu si arhiva aceasta fiindu-mi necesara in sustinerea acestiu proces.s-a incheiat un proces verbal intre mine si noua conducere prin care acestia din urma erau de acord sa-mi ramana in sarcina continuarea acestui proces ,iar acum sunt hartuita si amenintata sa dau arhiva si ca mi-ar face plangere la procuratura din aceasta cauza.ce pot face deoarece de-a lungul procesului am investit banii personali pentru sustinerea acestuia si imi este teama ca odata cu predarea arhivei daca intr-adevar exista o lege care sa ma oblige sa fac acest lucru, voi pierde aceste sume?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 08:08, 12 Iulie 2011
Daca numai detine-ti functia de administrator obligatoriu trebuie sa preda-ti pe baza de proces verbal toate documentele care apartin asociatiei in caz contrar sunt indreptati-ti sa va faca o plangere penala inpotriva d-vstre.Referitor la actiunea in judecata trebuia actionat de catre asociatie si pe cheltuiala proprietarilor si nu pe bani personal al administratorului.Ce bani sa mai recupera-ti ,procesul va urma cursul legal reprezentat de noua conducere.Studia-ti Codul de procedura civila.#-o:closedtopic::worthy:
continuarea procesului o faceti pe bani?
daca da, atunci faceti cum doriti dvs mai departe. Mult succes!
daca nu, atunci vedeti-va de viata dvs, banii personali investiti de dvs, se trec in contul omeniei, deoarece la data respectiva nu cred ca v-a solicitat nimeni sa va puneti banii la bataie.
eu nu am inteles de ce dvs, in calitate de administrator, ati actionat in justitie radet-ul, presedintele fiind acela care reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, asa cum spun legea 230/2007 si hg 1588/2007 ... dvs nu ati fost decit un simplu angajat al asociatiei. deci ... actiunea trebuia introdusa in instanta de presedinte, iar dumneavoastra nu trebuia sa faceti altceva decit sa ii furnizati "munitia" necesara in instanta, si asta pe banii asociatiei.
daca tot aveti nevoie de documentatie, faceti rost de un scanner si faceti-va o baza de date cu tot ce aveti acum la dispozitie ... arhiva trebuie sa o predati asociatiei
sint curios cum o sa va recuperati banii de proces de la asociatie, daca nu exista o decizie a comitetului executiv prin care sa aveti imputernicirea de a actiona in instanta radet-ul ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea documentelor de catre fostul administrator de bloc alice1972 alice1972 Tatal meu a fost administrator al asociatiei de locatari. Noul administrator nu vrea sa primesca documentele asociatiei, zice ca nu e treaba lui, nu are ... (vezi toată discuția)
Administrator nou 109-nord 109-nord Ce documente se intocmesc la schimbarea unui administrator ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Arhiva asociatiei? Olteanu Loredana Olteanu Loredana Socrul meu a fost administrator destul de mult timp şi acum 3 ani a predat situaţia altui administrator. Problema este ca dosarele adunate în ani nu le ... (vezi toată discuția)