avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In legatura cu donatie locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In legatura cu donatie locuinta

Tatal meu si sotia lui mi-au facut act de donatie pe locuinta lor. Ambii au devenit proprietari prin schimb de locuinta si vanzare a casei care era a mamei mele. Am acte doveditoare si pe actele de donatie sotia lui specifica ca partea ei provine din mostenirea de la mama mea. Acum tatal meu a decedat si ea ramane in locuinta avand drept de folosinta viager.Nu se pune problema de a nu-i respecta acest drept. Ma intereseaza daca pana traieste eu am vreun drept de folosinta a unei parti din acest apartament (acesta are doua camere) si daca pot sa aduc un chirias intr-o camera.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: neluv , utilizator 10:27, 12 Iulie 2011
in primul rand ca donatia se poate revoca in orice moment. in al doilea rand. pe mama dvs naturala o puteti mosteni doar dv. ori le spuneti la anandoua mama si nefacand diferenta ati incurcat putin lucrurile.
teoretic daca in acte este mentionat ca isi pastreaza drept de abitatie viager tb sa i-l asigurati. casa avand mai multe camere, practic nu poti dormi in doua camere deodata deci folosirea celeilalte camere de catre dvs nu ar fi neaparat incalcarea dr sau...dar daca doamne fereste ajungeti in instanta un av destept al dansei poate invoca scaderea nivelului de trai prin micsorarea spatiului de folosit. pe de alta parte, inteleg ca tatal dvs a decedat si partea lui va apartine in totalitatte. casa avand doua camere juma juma. si daca in cel mai rau caz va anuleaza donatia o camera, ce apartinea tatalui dvs va apartine. depinde cat la suta din apartament rezulta bunul propriu al tatalui.
Multumesc
Da, unde am zis mama mea era vorba de mama naturala care este decedata . Pe cealalta am numit-o sotia lui. Acest apartament a fost dobandit prin vanzarea cu schimb de locuinta , a casei mostenite de la mama mea naturala de catre mine si tata. Prin schimb el si sotia lui au devenit propritari in parti egale. Ulterior au facut actul de donatie cu drept viager.
Inteleg ca as putea sa folosesc partea tatalui me. Nu ca as face-o dar vreau sa stiu unde care este situatia.
Am uitat sa spun ca la acest apartament eu platesc impozitul si este intabulat pe numele meu.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
neluv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie neluv neluv Tatal meu si sotia lui mi-au facut act de donatie pe locuinta lor. Ambii au devenit proprietari prin schimb de locuinta si vanzare a casei care era a mamei ... (vezi toată discuția)
Donatie locuinta neluv neluv Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum trei ani, au facut si el si ... (vezi toată discuția)
Act de donatie locuinta neluv neluv Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum un an au facut si el si sotia ... (vezi toată discuția)