Am un ctr. m-ca partial de 4 ore si mi-am cerut dreptul la zilele de CO si mi s-a spus ca se injumatateste proportional cu ctr. meu de m-ca de 4 ore adica la jumatate.... stiam ca am aceleasi drepturi ca si cel cu ctr. cu norma intreaga....am lamurit aceasta situatie aratand ca la art.140 alin 4 s-a abrogat prin OUG 65/2005... dar cum se ia CO cand ai mai multe ctr. de m-ca partiale ( de 2, 4 ect...) la mai multe societati? se cumuleaza zilele de CO de la toate societatile?? si deducerea cum se face cand ai mai multe ctr. partiale stiind ca prin leg 40 alin 3 din vechiul cod m-cii la art.35 acest alin 3 este abrogat....???
sper ca am fost explicita ...multumesc oricum pt timpul acordat...
In aces sens, ar trebui sa invocati art.106 alin.1 C.mun., si anume : Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
In c.i.m. trebuie sa aveti prevazut o durata minima de 20 de zile lucratoare .. daca aveti trecut un numar mai mic de zile, atunci este necesar sa se incheie un act aditional la c.i.m. cu privire la durata CO
Cim cu timp partial
mery52
Buna ziua, am un CIM cu timp partial 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana, la nr zile CO, cate zile tb sa trec 20 sau aferent celor 2 ore, adica 5 zile? Multumesc (vezi toată discuția)