avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Temei legal pentru CEDO?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Temei legal pentru CEDO?

Buna ziua. Am o decizie civila irevocabila in care am castig de cauza, dar nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata decat in valoare foarte mica : apelul mi-a fost respins la tribunal dar admis la curtea de apel si cheltuielile nu mi s-au acordat, cheltuielile de la fond nu mi s-au acordat deoarece acesta a fost admis doar in parte, iar cheltuielile din recurs doar pe jumatate deoarece cand s-a solutionat cauza, la dosar era pusa doar o chitanta doveditoare (motiveaza instanta, dar in fapt erau ambele chitante precum si cele de taxe timbru sau bonuri de benzina, dar acestea nu au fost luate in seama). Am facut cerere de indreptare materiala in ceea ce priveste cheltuielile de judecata la care am atasat toate chitantele, care s-a respins si s-a dat irevocabila.
In aceste conditii, am temei legal ca sa fac o cerere la CEDO, in vederea recuperarii cheltuielilor de judecata care nu sunt putine, si pe care am fost nevoita sa le fac, din vina partii adverse. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 20:47, 14 Iulie 2011
Mai intii va rog sa clarificati urmatorul aspect:
cheltuielile de judecata care va deranjeaza ca nu v-au fost acordate au fost in cadrul actiunii respective sau dupa ce actiunea a fost solutionata irevocabil si vi s-au acordat partial cheltuielile ... ati introdus deja o alta actiune pt. cheltuieli ? iar aceasta din urma a fost si ea solutionata irevocabil?
Fiti mai clar daca doriti sa obtineti un ajutor.
Pe urma, ce hotarire ati primit prin posta? Hotaririle irevocabile nu se primesc prin posta, se cer la arhiva de cel care este interesat daca mai este interesat.
Cit priveste contestatia in anulare mai este de discutat, dar dupa ce raspundeti cu clarificarile de mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
eugen82, utilizator
Va multumesc din suflet pentru atentia acordata acestui subiect, si regret ca nu am reusit sa va expun problema indeajuns de clar.
Da, cheltuielile de judecata mi-au fost acordate partial in cadrul deciziei irevocabile, dupa care am introdus o alta actiune pentru cheltuieli, care a fost si ea solutionata irevocabil, pastrandu-se aceasi valoare a cheltuielilor ca si in prima actiune(suma care nu imi acopera nici macar deplasarile din timpul procedului).
Ambele solutionari irevocabile, atat decizia cat si incheierea le-am primit prin posta, in urma unor cereri facute de mine la care am atasat taxa timbru , timbru judiciar si plic autoadresat.
Da, doresc sa fac contestatie in anulare, in ceea ce privesc cheltuielile de judecata, si m-as bucura pentru orice indrumare in acest sens, mai ales temeiul legal:art 998 cod civil, este suficient sau mai trebuie invocat si art.318 cpc .
Cat poate fi taxa de timbru pentru contestatia in anulare?
Va multumesc, si va doresc multa rabdare pentru a ajuta pe cei ignoranti asa ca mine.
In aceste conditii , o noua actiune in pretentii impotriva acelei persoane poate fi respinsa pe baza exceptiei autoritatii de lucru judecat.
inteleg,ca nu mai am nici o sansa sa-mi recuperez banii....
incercarea moarte n-are.
Asa incit va rog sa incercati in primul rind sa ne dati cit mai clar si detaliat datele situatiei dvs. adica ce actiuni ati introdus, ce cheltuieli de judecata ati cerut, cam ce sume, ce anume nu vi s-a acordat si cam cum a motivat instanta, le-a respins partial cu argumente sau nu a observat chitantele din dosar?
Cind a fost data prima hotarire irevocabila?
Cind ati introdus noua actiune pentru restul de cheltuieli?
Cind si cum s-a solutionat irevocabil, cum a fost motivata hotarirea, adica de ce vi s-au respins din nou?
Iar cererea de indreptare eroare materiala ref. la ce hotarire ati facut-o ?Cum a fost motivata?
Incercati sa explicati cit mai clar si metodic apoi mai vedem daca mai este sau nu ceva de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata anna34 anna34 Intr-un proces civil pe care l-am castigat(decizie irevocabila), instanta s-a pronuntat doar in parte in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, motiv ... (vezi toată discuția)
Neclaritati anna34 anna34 Buna ziua. Intr-o decizie civila irevocabila, data teoretic in favoarea mea, am fost nevoita sa fac o cerere de indreptare privind cheltuielile de judecata, ... (vezi toată discuția)
Recurs respins ca tardiv fãrã a fi tardiv! gigelas gigelas Buna ziua, ICCJ a respins un recurs ca fiind tardiv introdus. Am verificat personal stampila postei cand s-a primit comunicarea deciziei recurate si am ... (vezi toată discuția)