avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RUTE INTERNATIONALE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RUTE INTERNATIONALE

Daca pretenul meu are permis de 4 luni are voie sa conduk pe rute internationale precum Anglia-Romania ...sau permisul trebuie sa aiba makr un an vechime?k ar vrea sa vina cu masina de acolo si sa nu fie vre-o problema si sa il opreasca la granitza
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 22:56, 6 August 2008
Poate circula fara nicio restrictie.
In Codul Rutier nu am gasit nicio referire la acest aspect.
Calatorie placuta si fara evenimente nedorite!!!
potrivit noului Cod Rutier va puteti deplasa in afara granitelor tarii chiar si in conditiile in care aveti mai putin de 1 an de la obtinerea permisului de conducere.
o astfel de interdictie exista in veche legislatura respectiv art. 18 din Decret nr. 328/1996 potrivit caruia "
Pentru conducãtorii de autovehicule care au mai putin de 1 an practicã de conducere se vor stabili reguli suplimentare de circulatie prin regulamentul aprobat de Guvern.
Conducãtorilor prevãzuti la alineatul precedent, cetãteni români, li se interzice trecerea frontierei de stat spre a merge în strãinãtate, conducând un autovehicul.
Autovehiculele, cu exceptia tramvaielor si troleibuzelor conduse de persoane care au mai putin de 1 an practicã de conducere, vor purta un semn distinctiv."
.act normativ care a fost abrogat.
Avand in vedere lipsa de experienta nu este indicata o asemenea deplasare.
Multumesc mult pentru lamuriri.Imi sunt de mare folos.Cautasem pe net dar nu gaseam nimic despre acest subiect,iar cei pe care ii intrebam nu erau foarte siguri pe raspunsurile lor :-/

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere  dobre mihai dobre mihai am si eu o intrebare.. am plecat in italia pe data de 1 sept 10 ,in timp ce ma deplasam spre granita, la intrare in sibiu am depasit pe linie continua 2 ... (vezi toată discuția)
Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)
Ce mi se poate intampla in urmatorul caz Madalin Vintila Madalin Vintila Pe data de 01.04.2009 am avut de facut un drum in interes de serviciu la Bacau. In drumul meu spre Bacau am avut nesansa sa fiu prins prin localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)