avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pot sa ocup functia de sef serviciu?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pot sa ocup functia de sef serviciu?

Am functia de Contabil- Primaria comuna- Func.Public Consilier Debutant cu studii S ( Trecerea de la contractual studii M pe functie publica S in august 2010 si aflat in CIG din 2009 pana in iunie 2011 ) Colega de birou pe functie de sef serviciu temporar a intrat in cig cu data cu care m-am intors eu .
Pot sa ocup eu locul ei de sef serviciu ?
In Lg.284/2010 Art. 31 se abroga Art.57 al. 7 din Lg.188/99 , unde s-a cerut conditia de a avea Master pentru ocuparea functiei de sef serviciu.
Sau daca sunt debutant nu pot functie de conducere ?
In luna August 2011 pot sa avansez pe Consilier Asistent 3 si sa ocup Sef de serviciu ? Trebuie concurs ? Aviz ANFF? Postul este aprobat in Organigrama de ANFP !!!!!!!!!!!!
Ajutati-ma , va rog frumos , am salariul f.mic pentru munca care o fac si raspunderea care o am
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:26, 13 Iulie 2011
In Lg.284/2010 Art. 31 se abroga Art.57 al. 7 din Lg.188/99 , unde s-a cerut conditia de a avea Master pentru ocuparea functiei de sef serviciu.
Pot sa ocup eu locul ei de sef serviciu ?

Doamne fereste!, debutant care sa devina sef serviciu#-o
Evident ca NU SE POATE! Pentru a exercita cu caracter temporar respectiva functie trebuie sa aveti o vechime de minim 2 ani in specialitatea studiilor.

In luna August 2011 pot sa avansez pe Consilier Asistent 3 si sa ocup Sef de serviciu ? Trebuie concurs ?
Ca sa puteti promova in asistent 3 trebuie sa lucrati efectiv 1 an de zile, nu se ia in calcul perioada de crestere copil! :((

#-o
Daca ocup functia de inspector debutant din august 2010(pentru ca atunci am absolvit Fac de Administratie Publica) chiar daca am o vechime de 17 ani in administratie pe diferite posturi ocupate (agent fiscal, viceprimar, inspector) pot promova incepand cu august 2011 pe functia de inspector asistent? Cum trebuie sa procedez?
Am functia de Contabil- Primaria comuna- Func.Public Consilier Debutant cu studii S ( Trecerea de la contractual studii M pe functie publica S in august 2010 si aflat in CIG din 2009 pana in iunie 2011 )

Daca ocup functia de inspector debutant din august 2010(pentru ca atunci am absolvit Fac de Administratie Publica) chiar daca am o vechime de 17 ani in administratie pe diferite posturi ocupate (agent fiscal, viceprimar, inspector) pot promova incepand cu august 2011 pe functia de inspector asistent? Cum trebuie sa procedez?

Nu am scris romaneste ca trebuie sa lucrati 1 an ca debutant pentru a putea sa deveniti asistent?...:hammer: In ce limba ar trebui sa scriu?...#-o
Indiferent ca aveti 17 sau 100 de ani in administratie, tot aceleasi legi vi se aplica, ca si la restul debutantilor "muritori de rand"... :(

Personal nu vad de ce (inca) ocupati o functie publica, daca nu va obositi sa cititi statutul functionarilor publici :(

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 11
(1) Funcţionarii publici sunt debutanţi sau definitivi.
(2) Pot fi numite funcţionari publici debutanţi persoanele care au promovat concursul pentru ocuparea unei funcţii publice de grad profesional debutant.
(3) Pot fi numiţi funcţionari publici definitivi:
a) funcţionarii publici debutanţi care au efectuat perioada de stagiu prevăzută de lege şi au obţinut rezultat corespunzător la evaluare;
b) persoanele care intră în corpul funcţionarilor publici prin concurs şi care au vechimea în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice de minimum 12 luni, 8 luni şi, respectiv, 6 luni, în funcţie de nivelul studiilor absolvite.

H.G. nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

ART. 80
Perioada de stagiu este de 12 luni pentru funcţionarii publici din clasa I, 8 luni pentru cei din clasa a II-a şi 6 luni pentru cei din clasa a III-a, calculată de la data numirii ca funcţionari publici debutanţi.
Imi cer scuze ca am "invadat' peste altcineva.Sunt doua situatii distincte.Este vorba despre o alta persoana care din august 2010 si pana in in prezent a fost incadrat inspector debutant.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
elenaalbean, utilizator
dupa ce veti efectua perioada de stagiu, in urma evaluarii perioadei, veti fi numita in functia publica de executie de inspector cls. I, gr. prof asistent. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare temporara in functie de conducere recs recs Buna ziua, am o nelamurire cu privire la salarizarea functionarului public numit prin promovare temporara in functie de conducere. Concret: daca un ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)