avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

daca am contractul de munca pe perioada determinata pana in luna octombrie 2011 dupa care o sa il prelungeasca tot pe determinata(cred),pot beneficia de concediu pt. cresterea copilului?:-/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 14 Iulie 2011
Da, daca in ultimele 12 luni de la nastere ati avut venituri.
Deldinik a scris:

daca am contractul de munca pe perioada determinata pana in luna octombrie 2011 dupa care o sa il prelungeasca tot pe determinata(cred),pot beneficia de concediu pt. cresterea copilului?:-/


Art.2 din OUG nr.111/2010 prevede :
alin.1 .Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Asadar, indemnizatia de CCC nu este conditionata de felul duratei c.i.m. , ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
dar poate sa ma dea afara cand inceteaza contractul sau este obligat sa il prelungeasca?
Angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m.... in cazul in care nu va prelungeste , puteti intra in somaj si din somaj in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alinamihalache alinamihalache Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot primi indemnizatie de crestere a copilului daca sunt angajata cu contract pe perioada determinata si angajatorul hotareste ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului enachi enachi sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada determinata(6 luni)mai am contract cu ei pana pe 03 12 2011,eu am ramas insarcinata si data probabila ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizaþie pentru crestere copil? nicoadriana nicoadriana Lucrez la o fabrica din data de 24.09.2013 si am contractul pana in data de 30.09.2014 si sunt însărcinată in data14 saptamani.ar trebui sa nasc prin 28 ... (vezi toată discuția)