avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare.... fatala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare.... fatala

Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic.
Fratele meu a achizitionat un teren (teren care a fost inclus intr-o asociatie agricola care si-a restrans din activitate si a restituit o parte din suprafata agricola proprietarilor de terenuri), pentru a-si construi o casa. A iesit la fata locului cu proprietarul inainte de a-l cumpara, pentru a vedea unde este amplasat acel teren.
S-au facut toate actele de transcriere, si inainte de a se incepe constructia a mai chemat si presedintele asociatiei ( in vreo 3dati) sa stabilesca, sigur, locul exact si sa verifice suprafata exacta a terenului, bine-nteles si cu catastiful de acte-contract, plan de amplasare,etc.
Toate bune si corecte, s-a inceput constructia, ca dupa ce a ajuns cu casa ridicata in rosu, sa-si dea seama domnul presedinte ca ceva nu este in regula, adica, fratele meu a construit casa pe parcela vecina si nu pe terenul lui #-o#-o.
Au luat legatura imediat cu proprietara terenului si cu scuzele de rigoare si explicatiile necesare i-au oferit la schimb terenul lor (in vecinatatea imediata si cu o suprafata mai mare de aprox 40mp)si normal, suportarea tuturor cheltuielilor privind intocmirea actelor,etc si chiar si o despagubire morala de 1500lei pentru situatia creata.
La prima intalnire d-na nu a spus un NU categoric , a fost deranjata de situatie , si a cerut 3 zile de gandire.
Dupa trei zile , s-au intalnit din nou, d-na refuza categoric schimbul de teren, propune terenul la vanzare la un pret de 13.000Euro .... , suma ce este dublu fata de preturile la care se vand terenurile in zona ( recent a fost vanduta o parcela ,cu o sprafata mai mare,+ 70mp,cu 6.000euro).
Ce poate sa faca fratele meu in aceasta situatie? Proprietara terenului are dreptul de a demola casa? Juridic ce posibilitati are?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:35, 17 Iulie 2011
un sfat , va rog :(:(:(
are atat posibilitatea cat si dreptul de a solicita in instanta demolarea casei. preferabil ar fi sa plateasca frateke dvs pretul cerut de vanzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii amelyah amelyah buna seara! in noul cod fiscal gasim : \" ART. 465 Calculul impozitului/taxei pe teren (1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileste luand in calcul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren intravilan cu construcţii L_Eva L_Eva Bună ziua, am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 ... (vezi toată discuția)