avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare srl

am un magazin alimentar pe care vreau sa-l dau cu tot cu stoc marfa,srl,etc,am inteles ca toate actele se depun la orc,dar am o problema cu punctul de lucru,s-a inregistrat cand s-a infiintat firma cu un nr gresit al apartamentului,ce pot face pt a lasa totul in regula.
Si atunci cand se va preda firma noului asociat ,se calculeaza ceva,tva de plata,impozit sau se vor calcula asa cum au fost declarate trimestrial?
Si capitalul social are acum o val sub 200 lei,trebuie completat?
va multumesc
si pt el voi primi 20000 lei,cum se procedeaza pt a primi banii,ma refer la stoc de marfa,predare gestiune,etc?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
anda2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: anda2000 , utilizator 23:35, 18 Iulie 2011
Inteleg ca doriti sa cesionati societatea. Toate actele de cesionare se depun la registrul comertului. Daca s-a gresit adresa punctului de lucru se poate corecta odata cu depunerea cesiunii.
cand se preda activitatea normal ca se fac calcule la predare-primire, daca cesionarul accepta atunci poate primi totul fara calcule la zi.
Capitalul social are o valoare sub 200 de lei???? DA, trebuie completat!
Spuneti ca veti primi pe capitalul social incomplet de 200 de lei suma de 20.000 lei??? In acest caz pretul cesiunii este de 20.000 lei. Cesionarul trebuie sa va opreasca 16% din 19.800 = 20.000 - 200 lei (sau valoare capital initial). Acest 16% se plateste la ANAF pe numele cesionarului.
Banii - vedeti Dvs cum faceti sa-i primiti.
Stocul de marfa, gestiunea se preda pe proces verbal cu semnaturile de predare - primire.

Succes!
capitalul social a scazut din cauza comisioanelor oprite de banca,eu m-am referit ca voi primi de la cel care preia afacerea suma de 20000 lei,pt ca am stocul de marfa propriu de 15000 lei+restul amenajarilor(mobilier ,casa de marcat,cantar,etc)
,,Si capitalul social are acum o val sub 200 lei,trebuie completat?
va multumesc
si pt el voi primi 20000 lei,cum se procedeaza pt a primi banii,ma refer la stoc de marfa,predare gestiune,etc? ''


[i - am raspuns in functie de formularea Dvs.

- dumneavostra vindeti intreaga afacere cu suma aceasta, de 20.000 de lei. Este un castig ptr Dvs( ca si persoana fizica) si trebuie impozitat( 16%)

Succes!
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ELLABV, utilizator
multumesc!
:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale popapopa popapopa Buna ziua, Am urmatoarea speta: X cesioneaza catre Y partile sociale ale unei societati comerciale. Se procedeaza conform dispozitiilor legale, la Oficiul ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de cesionare anaioana anaioana Este vorba despre un magazin, ieri am fost la registrul comertului impreuna cu persoana caruia i_am cesionat magazinul, am semnat actele, am inteles ca azi o ... (vezi toată discuția)