avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: X cesioneaza catre Y partile sociale ale unei societati comerciale. Se procedeaza conform dispozitiilor legale, la Oficiul Registrului Comertului Etapa 1: depunere contract cesiune, hotararea adunarii generale.
Inainte de Etapa a 2-a Y doreste sa cesioneze toate partile sociale catre Z.
Avand in vedere ca nu s-a efectuat si etapa a doua care presupune depunerea actului constitutiv actualizat si schimbarea sediului social cum se poate cesiona?
Se indeplineste si etapa a 2-a si abia apoi este posibila o noua cesiune? Sau se pot indeplini concomitent?

Cel mai recent răspuns: popapopa , utilizator 10:18, 11 Mai 2015
Etapele trebuie respectate pentru fiecare cesiune in parte.
Multumesc pentru raspuns!
Mai am o problema: societatea are active imobilizate( doua autovehicule):pretul cesiunii ar trebui sa cuprinda capitalul social de 200 lei + valoarea activelor?In cazul acesta nu se considera profit ceea ce depaseste capitalul de 200 lei pentru a fi impozitat cu 16%, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)