avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa retur
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa retur

Buna seara. Am comandat un produs de pe cel mai cunoscut site de licitatii din romania, dar produsul nu a corespuns descrierii. Era o alta versiune, avea si o problema tehnica. Am vorbit cu vanzatorul si i-am spus ca o putem rezolva pe cale amiabila sau prin politie. A acceptat sa imi returneze banii dar eu trebuia sa ii trimit coletul fara nici un fel de ramburs iar apoi el urma sa imi returneze banii. Acum de o saptamana nu mai pot da de el, nu raspunde la telefon. Am numele, adresa si numarul de telefon. Mai pot face ceva la politie? Am discutat si niste prieteni si ei au spus ca singura dovada a fraudei era produsul (un telefon), iar acum este la el. Eu mai am chitantele de la posta daca ajuta cu ceva.
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 17:23, 18 Iulie 2011
Deci ca sa fie clar imi pare rau sa aud ca un om de buna credinta este pacalit.

Dar tepuitorul benficiaza in fata organelor de ancheta de prezumtia de nevinovatie, mai mult mai sunt si cateva reguli de drept penal care prevad in mod expres ca nu poate fi condamnat penal un cetatean fara probe indubitabile, in plus si un principiu de drept penal care spune ca " mai bine scapa 10 vinovati decat sa fie condamnat un nevinovat" deci va trebuie o probatiune clara.

E drept ca probele trebuiesc gasite de organele de ancheta dar si dvs ca reclamant trebuie sa le puneti la dispozitie cat mai multe detalii si sau acte.

Dar.... si aici e un mare dar, orice plangere la politie trebuie sustinuta cu probe, nu vad unde ar fi probele la speta noastra.

1 Nu aveti produsul care sa poate fi expertizat.
2 nu aveti dovada ca ati rambursat acel produs ianpoi mai ales ca spuneti dvs ca ati returnat produsul pe alt nume.
3 De fapt de unde stiti cum il cheama ?! sunteti sigur ca numele respectiv este numele real ?!
4 Insasi fapta in sine e greu de considerat o fapta penala, pana la un punct a fost un contract civil sinalagmatic fara o forma scrisa necesara ad validitatem, el a dat produsul dvs ati dat banii. Iar cand au aparut probleme :))) dvs ati returnat produsul unei alte persoane, produs ce nici nu mai exista pentru a fi expertizat.

Eu daca a-si fi in locul teparului , asi spune ca v-am dat bunul si ca totul a fost in regula , ca mai departe dvs ati stricat produsul si va ridicati aiurea cu pretentii la mine ........ sunt convins ca asa se va apara ....... iar contra acestor apararii va trebuie dovezi ( inclusiv ca acel produs a fost stricat la momentul primirii )

Faceti plangerea la politie dar nu va puneti mari sperante mai ales daca teparul este de meserie si a mai trecut prin astfel de probleme.

cu stima
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Wladelu , utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere cec fara acoperire mcstefan mcstefan Am emis un CEC nedatat drept garantie pentru o achizitie cu o valoare insemnata care a fost incheiata si suma achitata. CEC-ul nu a fost returnat si a ramas la ... (vezi toată discuția)
Termen introducere plangere lilicrin lilicrin Buna ziua, as vrea sa stiu care este termenul legal in care se poate introduce o plangere pentru frauda, ce se intampla daca am depasit termenul si care sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chirie g_dany19 g_dany19 Buna. Am stat cu chirie intr-un apartament cu o camera si am platit chirie 150 € luna timp de 4 luni jumatate + garantia 150 € (incasata la ... (vezi toată discuția)