avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Denuntare calomnioasa, ar fi posibil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Denuntare calomnioasa, ar fi posibil?

Ar avea sens o plangere penala pentru denuntare calomnioasa cu cerere de despagubiri morale in cazul de mai jos?
Fostul sot ma terorizeaza cu plangeri de nerespectare a programului de vizita. Am un NUP din provincie si doua NUP din Bucuresti. Toate NUP sunt motivate cam asa:
- "NUP intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii, sub aspectul laturii subiective - lipseste intentia",
- "pentru motivul ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii",
- "consideram ca in astfel de situatii sanatatea copilului trebuie sa primeze pentru ca este in interesul superior al copilului".

Cel mai recent răspuns: passat_prp , utilizator 16:42, 7 Decembrie 2011
CURTEA DE A P E L G A L A T I
SECTIA PENALA
DECIZIA PENALA NR. 131/R
Sedinta publica de la 03 Martie 2008,
CURTEA DE APEL SUCEAVA
SECȚIA PENALÃ
DECIZIA Nr. 34
Ședința publică din 26 ianuarie 2009
C U R T E A D E A P E L B A C A U
S E C T I A P E N A L A , C A U Z E M I N O R I S I F A M I L I E
D E C I Z I A P E N A L A N R . 1 6 5 / 2 0 0 9
S e d i n t a p u b l i c a d e l a 5 m a r t i e 2 0 0 9,

justdeals, în caz că te mai interesează, ai trei decizii toate fiind referitoare la denuntare calomnioasă, cu condamnare. Mai departe dai cu google pe net, le găseşti uşor.
Floexe a scris:

CURTEA DE A P E L G A L A T I
SECTIA PENALA
DECIZIA PENALA NR. 131/R
Sedinta publica de la 03 Martie 2008,
CURTEA DE APEL SUCEAVA
SECȚIA PENALÃ
DECIZIA Nr. 34
Ședința publică din 26 ianuarie 2009
C U R T E A D E A P E L B A C A U
S E C T I A P E N A L A , C A U Z E M I N O R I S I F A M I L I E
D E C I Z I A P E N A L A N R . 1 6 5 / 2 0 0 9
S e d i n t a p u b l i c a d e l a 5 m a r t i e 2 0 0 9,

justdeals, în caz că te mai interesează, ai trei decizii toate fiind referitoare la denuntare calomnioasă, cu condamnare. Mai departe dai cu google pe net, le găseşti uşor.

alea sunt niste facaturi si se vede din avion asta, fiindca atata timp cat exista niste indicii (adica chiar si date) poti sa faci o plangere penala pentru a se face cercetari de catre organele abilitate, chiar daca aceasta se finalizeaza cu NUP.
Iar dupa aia cand celalat care scapa prin NUP vrea sa te atace cu denunt calomnios, pe care va trebui sa il demonstreze de asemenea, caci este o infractiune bineinteles, in apararea ta poti sa spui ca te-ai folosit de acele indicii si deci si tu poti sa aduci probe, trebuie mentionat faptul ca prezumtia de nevinovatia functioneaza de ambele parti. ;)

este ca ceva de genul, demonstreaza tu ca un martor a depus marturie mincinoasa.... e aproape imposibil, ala poate are probleme cu inima, este emotiv, etc...
la noi in tara este o problema cu marturiile mincinoase, poate daca s-ar face ceva de genul ca in america: sa poti identifica, ascuns, dintre mai multe persoane.... ar fi altceva...
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
justdeals, utilizator
O persoana impotriva careia a fost facuta o plangere penala pentru Fals material in insrisuri oficiale (288 cp), Fals in inscrisuri sub semnatura privata (290 cp) si uz de fals (291) si careia i s-a dat scoatere de sub urmarirea penala in baza art.249 CPP rap. la art.11 pct.1 lit. b si art.10 lit.d CPP poate formula o plangere pentru denunt calomnios impotriva celui care a facut plangerea? Pun aceasta intrebare pentru ca nu sunt foarte adificat cu privirea la lit. d art.10 cpp care prevede ca "faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale faptei" si ma gandesc ca trebuia sa-i dea scoatere cu lit.a a art. 10 CPP "fapta nu exista".
passat_prp a scris:

O persoana impotriva careia a fost facuta o plangere penala pentru Fals material in insrisuri oficiale (288 cp), Fals in inscrisuri sub semnatura privata (290 cp) si uz de fals (291) si careia i s-a dat scoatere de sub urmarirea penala in baza art.249 CPP rap. la art.11 pct.1 lit. b si art.10 lit.d CPP poate formula o plangere pentru denunt calomnios impotriva celui care a facut plangerea? Pun aceasta intrebare pentru ca nu sunt foarte adificat cu privirea la lit. d art.10 cpp care prevede ca "faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale faptei" si ma gandesc ca trebuia sa-i dea scoatere cu lit.a a art. 10 CPP "fapta nu exista".

daca a fost scos de sub urmarire penala... presupun ca a fost invinuit, deci a fost gasit vinovat cu ceva ceva.... si mai banuiesc totodata ca SUP-ul mai mult ca sigur a fost netemeinic si ILEGAL !!! da-i in judecata
Ordonanta de SUP este corect data doar ca eu nu sunt multumit de acel art.10 lit.d. Eu vroiiam sa fie SUP sub sipozitiile art.10 lit.a. Asta este prblema.
Pentru ca vreau sa-l dau in judecata pe denunt calomnios si sa nu am probleme din cauza acelui 10 d in loc de 10.a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna in vechiul cpp: faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii eusaisapte eusaisapte Cine a facut mai demult o plangere aberanta de denuntul calomnios fiindca l-am reclamant contraventional pentru tulburarea linistii Procurorul a dat NUP cf. ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu moral in penal sau in civil? EUlavy EUlavy mi s-a facut plangere o penala bazata o declaratie mincinoasa (cel ce a facut plangerea nu avea calitatea de proprietar,ci tatal sau) - am primit NUP apoi a ... (vezi toată discuția)
Sup nutzzu nutzzu Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)