avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia masinilor din Bulgaria!

Cata minte le trebuie organelor sa cloceasca asemenea lege?

"Ca sa-si inscrie masina in tara vecina, soferul roman trebuie sa aranjeze cu un bulgar care s-o treaca pe numele lui. Apoi, bulgarul ii face romanului o procura, prin care acesta poate circula cu autoturismul oriunde doreste. Conform proiectului de lege, conducatorii autoturismelor inmatriculate in strainatate vor trebui sa arate agentilor de circulatie aceste procuri, iar daca de la data semnarii actelor au trecut mai mult de trei luni, soferii se vor alege cu dosare penale. Proiectul urmeaza sa fie inaintat Parlamentului, pentru a fi dezbatut si votat. '
Agentii de circulatie se transforma in notari sau juristi?!


[ link extern ]
:stunned:
Buna ziua !
Ar trebui sa vedem varianta finala a legii ..... Apoi , de ce sa nu recunoastem ca e tara plina de masini inmatriculate in Bulgaria la limita legalitatii/ilegalitatii ....
Foarte bine. Cam tarziu aceasta pravila care va curata soselele de toate rablamentele fantomatice.

Mai bine mai tarziu, decat niciodata.=D>
Legea daca va apare va avea rolul de a aduna banii la bugetul Romaniei si nu al Bulgariei.
Legislatia majoritatii tarilor din UE prevede urmatoarele:
Singurul document necesar pentru a putea conduce o masina si in strainatate, este talonul masini. Acesta este documentul legal. Poate fi si o copie a acestui document, in cazul in care proprietarul este o persoana juridica care are ca obiect de activitate inchirierea de masini (fara sofer) O legalizare, traducere a acestui act nu este necesara, si nici un alt document cum ar fi imputernicirea.

Legiuitorii romani ar trebui sa introduca alte legi, asemanatoare cu cele din UE, care sa stavileasca eventual acesta situatie. Insa si in UE situatia este foarte de de controlat intrucat fiecare lege are si portitele legale de evitare a ei. Mai ales daca proprietarul este o persoana juridical, tarile din UE sunt neputincioase.

In general in UE este valabila legea ca o masina se inscrie in circulatie in tara in care proprietarul isi are domiciliul stabil ( adica se afla cel putin 6 luni pe an la acea adresa). Iar transmiterea dreptului de a folosi masina se face in baza documentului "Talonul masini".

Nu asa se vor aduce bani la bugetul Romaniei. Romania trebuie sa faca ceea ce fac bulgarii, sau alte tari, adica sa reduca taxele aberante de inscriere sau impozitele aberante aplicate. Si atunci nu se duce nimeni afara. Poate ca vin din afara alti in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
kappauser, utilizator
Observ ca au fost emise mai sus niste opinii care din nefericire nu au legatura cu realitatea:
1.- procura va fi in limba bulgara: (sic!) politia nici nu va sti ce scrie acolo - ce se va intampla: vor fi toti retinuti pana se va verifica procura?
- la calculator se poate face orice, cum verifica politia pe loc daca acea procura este autentica?
2. care este limita legalitatii? care este limita ilegalitatii? Exemplu: daca un proprietar nu isi achita impozitul pe proprietati in statul sau, cum actioneaza politia RUTIERA DIN ALT STAT la acest lucru?
3. cineva a postat ceva de genul "rable fantomatice". imi pare rau sa-i spun ca acestea sunt de altfel din ce in ce mai putine, multi au schimbat masinile in timp, acum majoritatea masinilor inmatriculate in Bulgaria care merg pe teritoriul Romaniei sunt fabricate dupa 2000; nu-i asa ca nu e bine sa discutam de "stramoasele" Loganului?
4. gresit faptul ca legea va avea darul sa adune bani la bugetul Romaniei: cu 30 de euro la 3 luni am procura acasa: total 120 euro / an.
Autoturism euro 3 fara filtru de particule, 1390 cmc, vechi de 9 ani, 150g/km are taxa de prima inmatriculare acum de 1149 euro
CONCLUZII:
1. DAU 1200 EURO IN 10 ANI DECAT SA DAU 1149 TOTI ODATA LA INMATRICULARE
2. PE LANGA BANII DATI LA REGISTRUL LOR AUTO CAND INMATRICULEZ SI CAND FAC REVIZIA LA MASINA, NOTARIATELE LOR, GHISEFTUL CELUI CARE IMI INMATRICULEAZA MASINA, ASIGURATORII LOR, BULGARIEI PRIN IMPOZITELE PE PROPRIETATE SI CONFORM NOULUI PROIECT DE LEGE INCA O TAXA LA NOTARIATELE LOR SI UNA LA TRADUCATORII LOR (EVENTUAL), VOI DA STATULUI ROMAN TAXA DE POD 6 EURO (SIC) SI POSTEI ROMANE 5X4=20 LEI /AN SA AJUNGA ACTELE LA MINE
CAM ASA SE GANDESTE CAND DAI O LEGE... NU CU FUNDUL!

Alte discuții în legătură

Acte pentru parasirea tarii cu masina unui prieten criss_ty criss_ty Buna ziua, doresc sa merg in bulgaria pentru o saptamana dar o sa plec din tara cu masina unui prieten. am nevoie de ceva imputernicire sau un altfel de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat varlangheorghe varlangheorghe ce acte imi trebuie ca sa plec in bulgaria in concediu cu masina de la firma la care sint angajat, (vezi toată discuția)
Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)