avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte pentru parasirea tarii cu masina unui prieten
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte pentru parasirea tarii cu masina unui prieten

Buna ziua,
doresc sa merg in bulgaria pentru o saptamana dar o sa plec din tara cu masina unui prieten.
am nevoie de ceva imputernicire sau un altfel de contract din partea acestuia pentru a parasi tara fara nici un fel de problema?
daca da, acest act trebuie si tradus? si in ce limba se va traduce daca trebuie?
va multumesc
Va trebuie o procura notariala data de prietenul dv din care sa rezulte ca aveti dreptul sa utilizati masina lui in afara granitelor romane in perioada de la .... la....si atat.Ar fi bine sa o traduceti si in bulgara, ar fi mai simplu cu autoritatile bulgare.
Cel mai bine este sa va informati ce acte cer bulgarii pentru a putea conduce masina in Bulgaria. Inclin sa cred ca si Bulgaria aplica aceleasi recomandari ca si in restul UE.
Principial in UE nu trebuie nici un fel de imputernicire pentru a putea conduce o masina proprietate a altei persoane in afara tarii. Singura imputernicire este talonul masinii in original.
Pentru mai multa siguranta se recomanda totusi si o imputernicire semnata in privat, nu notariala sau certificata de altcineva. Asta doar pentru ca unii isi tin talonul masinii in masina, deci in caz de furt exista aceasta imputernicire.
Automobil cluburile din UE pun la dispozitie gratuit chiar pe net formulare de imputernicire in 4 limbi.
Personal am strabatut mult Europa cu masina care nu imi apartinea. Si nu am avut nici o imputernicire la mine. Chiar la parasirea UE nu am fost intrebat de procura, singurul lucru solicitat a fost talonul masinii.
Eu am facut unui prieten o imputernicire la calculator. Cu toate datele masinii, al celui care ceda masina si a celui care prelua masina, durata de imputernicire si scopul. Daca veti sa fie fara cusur mergeti la notar si legalizati-o. Este bine sa o aveti la dumneavoastra. Va fereste de probleme.
Va multumesc!
nu stiu daca o sa-l mai traduc, dar de legalizat o sa-l legalizez sa nu am nici o problema.
O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
criss_ty, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat varlangheorghe varlangheorghe ce acte imi trebuie ca sa plec in bulgaria in concediu cu masina de la firma la care sint angajat, (vezi toată discuția)
Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia masinilor din bulgaria! LUCk33ro LUCk33ro Cata minte le trebuie organelor sa cloceasca asemenea lege? \"Ca sa-si inscrie masina in tara vecina, soferul roman trebuie sa aranjeze cu un bulgar care ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui ? ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Problema ar fi urmatoarea : masina este inmatriculata pe numele tatalui meu (este masina mea, dar .... asigurari mai mici :) ) si vreau sa merg ... (vezi toată discuția)