avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RECURS ???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RECURS ???

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:

Impotriva unei comunicari care admite investire cu formula executorie a unui bilet la ordin ce se depune? Recurs, intampinare, opozitie la executare?

Cum se timbreaza aceasta?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 14:24, 17 Iulie 2011
A existat o intelegere de plata esalonata a debitului, iar BO a fost oferit in alb ca si garantie. Intre timp creditorul s-a razgandit si a bagat bo la plata fara sa anunte, fiind astfel refuzat . Suma inscrisa pe acesta nu este egala cu valoarea facturilor.
Acesta a trecut data de emitere si scadenta fictive. Ca exemplu a specificat ca a fost emis pe 20 decembrie, cu toate ca instrumentul a fost ridicat de la banca pe 28 decembrie, neavand cum sa fie emis la acea data.

Acesta a solicitat si ordonanta de plata, care insa urmeaza a fi judecata peste cateva luni. Tototdata ne-a chemat la conciliere directa peste o saptamana....
Intelegerea de plata esalonata a debitului a fost incheiata in forma scrisa?
Din pacate nu, a fost doar verbala
In acest caz ma tem ca veti intampina probleme in a face dovada in instanta a celor relatate de dvs.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Inteleg ca imi este imposibil sa demonstrez in instanta intelegerea verbala.

Ma gandeam ca as putea merge pe anularea biletului intrucat nu indeplineste conditiile art.1 din legea 58, in sensul ca atunci cand l-am emis nu avea inscrisa data emiterii(am o copie). Aceasta a fost inscrisa ulterior de catre creditor si este o data falsa, lucru demonstrabil cu procesul verbal de eliberare a BO, datat de banca in 28.12

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb mma mma Buna ziua, ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos: societatea la ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat instituit cu titlu executor micha20 micha20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am avalizat un BO in 30 iun.2006 pt un credit de investitii la o societate. In 2009 banca a cerut ... (vezi toată discuția)
Opozitie la executare bo Irina S. Irina S. Pot invoca in cadrul opozitiei la executare faptul ca sumele din BO si pentru care s-a inceput executarea silita au fost achitate? (vezi toată discuția)