avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demersuri in cazul in care angajatorul decide sa nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demersuri in cazul in care angajatorul decide sa nu respecta , iarasi, prev.legaleale si CIM

Ma intereseaza sa stiu ce oportunitati am daca, in caz de castig a reintegrarii in functia din care am fost inlocuita abuziv, angajatorul se conformeaza dar imediat ce este posibil (dupa o zi?) emite o decizie cu acelasi continut care ma "tintuieste" pe postul dorit de el si-mi imi mai "taie' si din salariu.
1. Voi contesta decizia in instanta, in timp ce eu sunt obligata sa ma supun vointei lui unilaterale si sa desfasor activitatile "dictate" ?
2. Il poate obliga cineva ( o autoritate - ITM, justitia ) sa nu repete "greseala voita" sau drepturile mele sunt permanent calcate in picioare fara ca angajatorul sa raspunda pecuniar. Acest "gest " se poate repeta la nesfarsit in conditiile in care nu il costa nimic si isi mai satisface si orgoliul. In ce conditii pot sa-l determin sa-mi respecte prevederile CIM ale RI.
In cazul in care nu exista decat acest ''PERPETUUM MOBILE" : decizie-contestaie-decizie-.... ajungi la concluzia ca o angajare "la negru" este mai avantajoasa (nu mai platesti taxe ) si la fel de riscanta ca si cea legala (daca angajatorul face ce vrea).
3. Daca refuz semnarea fisei postului pe motiv ca munca depusa este sub capacitatile mele si-mi limiteaza dreptul la perfectionare si la aspiratia de a creste in ierarhie, ce se intampla, am vreo raspundere privind continuarea activitatii. Cum mai pot desfasura activitate in aceste conditii de refuz al ocuparii unui post care nu ma satisface si in lipsa unei fise post, nu este munca fortata? Aici nu se incalca dreptul constitutional privind libertatea muncii?
"Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze"
Fisa post nu trebuie facuta cunoscuta persoanei/salariatului inaintea angajarii/modificarii locului si felului muncii? Atunci ce face salariatul cand nu se respecta acest lucru. Alearga la ITM ? se conformeaza "neconformitatii", ce face?
4.Potrivit RI trebuie sa respect decizia angajatorului indiferent daca este legala sau nelegala. In acest caz prin contestatie se pot solicita daune morale angajatorului pentru traumele suferite de salariat privind drepturile care i-au fost incalcate cu buna stiinta si in ciuda avertismentelor?
5.In perioada analizarii contestatiei in instanta, ce/cine il poate impiedica pe angajator sa dispuna concedierea, modificarea CIM dupa bunul plac;un precedent exista, asa ca urmatoarele vin de la sine.
Am pus multe intrebari pentru ca eu ma pregatesc de un razboi cu angajatorul , pentru ca siguranta pregatirii acumulate in cei peste 25 de ani de experienta in munca in conditii grele imi dau putere sa provoc un angajator care isi bate joc de forta de munca . Un manageriat prost ( incapacitatea managerilor de a se achita de sarcini) este acoperit intotdeauna prin injosirea salariatilor (salarii subzistente si date din joi in Paste", ingradiri ale altor drepturi, calcarea demnitatii, discriminarea femeilor, etc.).
Pentru aceasta am nevoie de incurajare si de existenta unei sperante ca , pot sa-l determin pe angajator sa tina seama si de optiunile mele, legale.

Cu respect
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
conelia anghel, utilizator
Cel mai recent răspuns: conelia anghel , utilizator 13:11, 15 Iulie 2011
Ati scris f. mult si este destul de greu de sintetizat.
Eu am inteles ca dvs. ati avut o hotarare judecatoreasca prin care ati castigat o repunere in situatia anterioara concedierii,prin reincadrare pe postul avut,acest lucru s-a intamplat in fapt,pt. ca ulterior angajatorul sa va schimbe functia si locul de munca.
Codul Muncii prevede clar ca modificarea unilaterala ,de catre angajator a locului si felului muncii nu este posibila decat in anumite conditii si atunci cu caracter temporar,este vorba despre delegare,detasare,forta majora,in apararea intereselor angajatului sau ca masura de sanctionare,retrogradarea.Ori nu cred ca este vorba despre asa ceva in situatia dvs.
Si inca ceva,daca decizia de modificare a locului de munca si a functiei nu contine motivarea angajatoruluiaceasta este lovita de nulitate si nu poate sa-si produca efectele.
Parerea mea este ca ar trebui sa va expuneti problema mai intai juristului de la ITM ,caci acesta acorda consultanta si mai apoi sa depuneti o sesizare impotriva angajatorului dvs.
Acum impresia mea sincera este ca angajatorul mizeaza pe un razboi al nervilor din care dvs. sa cedati si sa va i depuneti demisia. Stiti vorba aceea,"dragoste cu sila nu se poate". Depinde de taria si motivatia dvs. de a rezista si a-l infrunta cu arme legale,desigur.
Va doresc succes!
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc pentru atentia acordata mesajului meu ....kilometric.
Aveti dreptate toti ca ma pierd in amanunte si nu reusesc sa concentrez totul in foarte putine cuvinte, esentiale.
Motivul: incerc sa fac previziuni, pentru a fi pregatita .
Am retinut si voi incerca sa stabilesc tinte precise pentru raspunsuri la fel de precise

Cu stima
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
conelia anghel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca costel58 costel58 Este legala modificarea unilaterala (prin dispozitie) a locului de munca din contractul individual de munca in conditiile in care ulterior salariatul refuza ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca si a programului de munca Einsteinrom Einsteinrom Sunt angajat in reteaua sanitara de stat, in compartimentul Bloc Operator (mentiune regasita si pe fisa postului), pe functia de asistent medical principal. ... (vezi toată discuția)
Revenire cic nexy nexy Buna seara, mi-am facut cerere de revenire din CIC dupa 1 an , angajatorul a fost de acord , dar in schimb imi spune ca nu mai exista atributiile din fisa ... (vezi toată discuția)