avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si inselaciune

am fost trimis in judecata in 2001 pentru inselaciune 215 al 1 si 2, si fals. in 2010 am fost condamnat pentru 215 al 1 si 2 la 5 ani, iar pentru fals a fost incetat procesul penal intrucat a intervenit prescriptia speciala..in acest caz, daca nu am fost gasit vinovat de fals, actele care se presupun a fi falsificate pot fi anulate? in acelasi timp, nu trebuia ca instanta sa schimbe incadrarea la inselaciune, prin renuntarea la al. 2, deoarece a incetat procesul pentru fals?
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 12:28, 15 Iulie 2011
Falsul poate fi unul din mijloacele prin care s-a produs inselaciunea, infractiunea inca exista si e normal sa fie sanctionata.

Mai mult incetarea procesului pentru fals datorita prescriptiei nu inseamna ca falsul nu a fost facut si ca doar nu va mai fi sanctionat, prin urmare nu vad nici un motiv pentru schimbarea incadrarii inf prev de art 215 exista in continuare.
dar eu am cerut achitarea pentru ambele infractiuni, iar instanta a incetat procesul pentru fals. asta inseamna ca pentru fals am fost gasit vinovat fara sa se puna in discutie probele aduse de mine? nu inteleg incetarea procesului ce inseamna, deoarece instanta nu s-a mai pronuntat pe apararea mea cu privire la infractiunea de fals ci doar a incetat procesul.
Din postul dvs rezulta clar ca s-a dat o condamnare pentru inselaciune inca din 2010, iar asa cum am scris s-a incetat procesul pentru fals datorita prescriptiei nu datorita achitarii de catre judecator sau a desfintarii infractiuni ci pentru prescriptie fapta exista dar nu se mai sanctioneaza.

In ce stadiu procesual sunteti acum , apel ? recurs ? s-a dat deja sentinta definitiva si irevocabila ? Cat despre achitare asta ramane in sarcian judecatorului daca se constata ca sunteti nevinovat , tot e bine ca s-a prescris falsul ca scapati de o condamnare ceva mai mare ne mai fiind luat in calcul si concursul de infractiuni inselaciune + fals

Acum despre probatorile de care spuneti dvs este clar ca nu ne putem pronunta pe forum fara sa vedem tot dosarul , prin urmare angajarea uni avocat care sa verifice dosarul ar fi cel mai indicat.

Mult succes
este vorba de un dosar economic pentru rambursare tva in care au fost considerate false facturi pentru motivul ca nu au avut completate toate datele( contul cumparatorului sau seria de buletin a delegatului).Hotararea este definiviva si irevocabila, iar de anul trecut din luna mai am depus dosarul la cedo, deoarece nu mi-a fost respectat dreptul la aparare(cand au fost audiati martorii aparatorul meu ales avea cerere de amanare, nu a fost substituit si nu mi s-a dat nici avocat din oficiu, a fost lipsa de procedura cu partile responsabile civilmente pe tot parcursul procesului, plangerea prealabila a garzii financiare a fost intocmita in fals deoarece au mentionat ca au intocmit procese verbale dar nu exista.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune moni1 moni1 buna ziua, sotul meu este judecat ca si complice ptr infractiunea de inselaciune,dosarul fiind acum la camera preliminara.problema este ca el sustine ca este ... (vezi toată discuția)
Cazier ana28b ana28b Buna ziua, Cat de curand am facut scoala de soferi. Pt dosar am scos un cazier de la politie. in acea adeverinta se sepifica clar ca nu am ... (vezi toată discuția)
Impacare dupa citirea actului de sesizare puncuskaa puncuskaa am un proces pentru inselaciune din 2012,am impacat cu persoanele vatamate in noiembrie 2013 (inaintea intrarii in vigoare al noului cod penal) dar nu am facut ... (vezi toată discuția)