avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Procedura amiabila de rezolvare a litigiilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Procedura amiabila de rezolvare a litigiilor

intrebare: prevede Codul de procedura civila, sau un alt act normativ, o procedura pentru rezolvarea pe cale amiabila a litigiilor aparute in timpul executarii contractelor comerciale? multumesc
Cel mai recent răspuns: adrian _p , utilizator 20:58, 15 Iulie 2011
Conform art.720^1 C. pr. civila in procesele si cererile comerciale inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul trebuie sa incerce solutionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directa cu cealalta parte.
Vedeti si Legea nr.192/2006.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere sau mediere? lolo0112 lolo0112 pot sa introduc o actiune in pretentii impotriva administratorului societatii debitoare (administrator care,conform contractului dintre societati garanteaza cu ... (vezi toată discuția)
Invitatie la conciliere robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Am primit la firma o invitatie la conciliere directa. Suntem convocati peste 7 zile la sediul firmei creditoare. E corect? Eu am citit in Codul de ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)