avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntar la custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntar la custodie

fostul meu sot vrea sa renunte la custodia fiicei noastre in favoarea mea.cum putem face fara sa ajungen in judecata?multumesc.
Cel mai recent răspuns: florina1978 , utilizator 10:41, 24 Iulie 2011
In acest caz trebuie sa deschideti dvs. procesul.
Daca situatia se prezinta asa cum ziceti si fetita vrea la dvs. aveti sanse.
Problema este ca procesul va dura ceva timp...poate chiar mai mult de un an...pana sa o puteti lua...cu acte in regula.
cum sa incep,sa pun o plangere la protectia copilului?mi-e frica sa nu ii i-a fetita la el si sa nu mi-o dea mie.va vorbesc de judetul salaj. daca cineva din zona ma poate ajuta.va rog din suflet. multumesc.
si daca puteti sa-mi explicati un pic pasi pe care trebuie sa-i dau.multumesc
@florina1978
Ati afirmat mai sus ca tatal doreste sa renunte la custodia minorei in favoarea dvs.
In conditiile in care paratul este de acord cu admiterea actiunii de reincredintare, iar minora la randul ei, atunci cand va fi ascultata va opta pentru reincredintarea ei catre mama, actiunea de reincredintare poate fi solutionata in maxim 2 termene.
Daca insa paratul se va opune reincredintarii, va fi necesar sa administrati probatorii ample, inscrisuri, respectiv interogatoriul paratului, martori ( care nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv), ancheta sociala si evident ascultarea minorei.
Angajati avocat.
Este greu de spus daca procesul se va termina in 2 termene.
E foarte posibil ca sa se efectueze o ancheta sociala in strainatate.
Depinde de tara...
Spre exemplu, la un proces al meu s-a facut si am depus ancheta sociala la dosar mai inainte de ancheta sociala efectuata in Romania...in Bucuresti...Era vorba de Italia.
Depinde de ancheta sociala atat ceea ce va cuprinde cat si in cat timp se face.
Inteleg ca nici nu doriti sa va prezentati personal la judecata.Daca paratul nu este de acord cu reincredintarea minorului catre mama va fi un proces destul de echilbrat.
Cel mai bine ar fi sa veniti si prin tara si sa fie efectuata ancheta in Romania...sau si in Romania.
Acestea sunt insa aspecte care trebuie discutate cu avocatul pe care il veti angaja dupa ce veti purta o discutie verbala detaliata.
In cazul in care ati fi fost stabilita in tara procesul ar fi fost mult mai usor.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Reicreditarea minorei florina1978 florina1978 in 2005 m-am divortat de fostul sot si fetita noastra sa dat la tatal ei.eu locuiesc in spania si am un sot si un copil aici. acuma fetita are 11 ani si nu mai ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorului la tata fam. divortata avand o minora de 9 ani an custodia mamei iar an prezent este an custodia tatalui pt. ca mama a lasato de mai multe ori la tata deoarece ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor ayna1 ayna1 Am custodia unei minore de 13 ani.Din diferite motive doreste sa ramana in tara alaturi de celalat parinte.Ce trebuie facut in cazul in care se deschide ... (vezi toată discuția)