avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

La societatea la care lucreaza sotul meu, postul pe care era angajat s-a desfiintat. I s-a comunicat ca are dreptul la 20 de zile de preaviz, insa i-au spus sa stea acasa, sa nu mai mearga la serviciu. Ma intereseaza sa stiu daca cumva aceste 20 zile de preaviz pot fi scazute fie din zilele de concediu de odihna ramase neefectuate si care urmeaza a fi platite, sau se pot scadea din orele suplimentare efectuate, sau zilele lucrate pana in acest moment. Tin sa precizez ca exista un litigiu legat de orele suplimentare efectuate in ultimii 2 ani, neachitate de catre societate, si daca societatea poate scade aceste 20 zile de preaviz din acele ore suplimentare. Ce trebuie sa faca in acest caz? Sa mearga in continuare la serviciu respectand procedura de preaviz chiar daca dumnealor i-au comunicat sa stea acasa?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nastasia_2004 , utilizator 16:19, 15 Iulie 2011
1. Chiar daca i s-a comunicat sa stea acasa (ar fi bine sa fie in scris aceasta dispozitie) perioada de preaviz se plateste ca si cand ar fi fost la serviciu.
2. In perioada de preaviz se poate lua CO daca acesta afost programat in aceasta perioada sau salariatul a facut cerere si abgajatoprul i-a aprobat.
3. Este posibil sa spuna ca in aceste 20 de zile i-a spus sa stea acasa pentru a compensa orele suplimentare. Dar pentru asta trebuie sa-l instiinteze in scris pe salariat.
Va multumesc mult pentru raspuns.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie+preaviz neconcordanta Rebbeca Rebbeca Buna ziua! As avea urmatoarea intrebarea :Exista o ora anume cand se inregistreaza demisia,deorece astazi mi s a comunicat ca nu se poate inregistra decat pana ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatilor aflati in preaviz in cazul concedierii individuale Isabela_bv Isabela_bv As dori sa va intreb daca se poate o perioada de preaviz de aproximativ 45 de zile in cazul concedierii individuale din motive de restructurare a societatii ... (vezi toată discuția)
Concediere in cazul cim pe perioada determinata ionut simion ionut simion Stimati domni, Va rog sa ma ajutati in aceasta problema. In august am fost angajat pe perioada determinata de 3 luni (la 31 octombrie se termina). Pe 17 ... (vezi toată discuția)