avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reprezentare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reprezentare divort

Buna ziua,
Sunt despartita in fapt din iunie 2010,iar momentan locuiesc in alta tara.In decembrie 2010 am depus actele de divort,dar nu m-am putut prezenta la prima infatisare,fapt pentru care cauza a fost pusa in suspendare(asteptare??).
Intrebarea mea este...pot fi reprezentata de cineva din familie,printr-o procura pe care o pot obtine de la ambasada(consulatul) roman,din tara in care ma aflu?
Mentionez ca in urma casatoriei a rezultat un copil,care are 16 ani...si nu am nici un fel de pretentii materiale si nici cea de tutela al copilului.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:02, 16 Iulie 2011
In cererea de divort am motivat ...neintelegeri de ambele parti,plafonarea casatoriei.
Nu am nici un fel de martor(nici nu am cautat)..Pur si simplu vreau sa divortez,fara nici un fel de pretentii financiare sau de alta natura...copilul vrea sa ramana la el,iar eu sunt de acord cu acest lucru.Din partea lui ,de asemenea nu exista nici un fel de pretentii.
Ce intrebari mai pot pune avocatii?
Va trebuie macar un martor.Simplul fapt ca vreti sa divortati nu este suficient intrucat legea cere si administrarea de probe (audierea de martori) datorita faptului ca aveti minorul.
Asa voi proceda...va multumesc mult pentru raspunsurile d-voastra
Multumesc mult pentru sfaturile d-voastra.
As mai avea o intrebare...am nascut de curand in Belgia iar copilul are nationalitatea belgiana(dupa tata),dar totodata tatal are si nationalitate romana...copilul poate obtine si el,la randul lui nationalitate romana,daca ambii parinti o au...si care ar fi modalitatea de a o obtine?
Pentru acest aspect mergeti la Starea Civila.
E posibil sa aveti probleme in instanta daca copilul nu are si cetatenie romana...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

detalii divort buna seara! as avea nevoie de cateva sfaturi ,sunt casatorita ... A.I.M A.I.M Buna Seara! As avea nevoie de cateva sfaturi ,sunt casatorita in Romania ,cu domiciliul în Belgia. Eu si sotul nu ne intelegem mai deloc,as vrea sa ne ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint lauracontra lauracontra buna, va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa ... (vezi toată discuția)
Divort normal sau divort la notar??? IzabelaMarin IzabelaMarin Buna seara! Sunt o femeie de 32 de ani casatorita de 10 ani cu un barbat alcooholic si violent de care vreau sa divortez cu care am si un copil. locuim in ... (vezi toată discuția)