avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum procedez daca mi-am schimbat numele si domiciliul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum procedez daca mi-am schimbat numele si domiciliul dar actele masinii sunt pe numele vechi?

mi-am schimbat numele si domiciliu (am schimbat toate actele buletin permis) talonul masini a ramas pe vechiul nume si vechea adresa cum trebuie sa procedez sa pot iesi cu masina din atara?
multumesc anticipat
Sa aveti asupra dvs., la iesirea din tara, hotararea de schimbare a numelui.
sa fiu mai explicit : m-am insurat si mi-am schimbat eu numele dupa sotie dar singurul act pe care nu l-am schimbat este talonul masini
trebuie sa ies din tara in 2 saptamani si as vrea sa stiu exact ce trebuie sa fac
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
papyto, utilizator
Daca v-ati schimbat numele prin casatorie, da.
Este bine sa aveti si certificatul de nastere.
ok, multumesc foarte mult
Sa se aveti si o traducerea hotararii in limba tara destinului si cele prin care treceti. Adica multipla. Daca talonul masinei este romana, si aveti timp, mergeti la serviciul poliţiei rutiere al inspectoratului de poliţie judeţean pe raza căruia ai domiciliu pentru eliberarea certificatului de inmatriculare in urma modificarii unor date ale proprietarului :
Documente necesare:
- Cartea de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare (original si copie)
- Fisa de inmatriculare dactilografiata si semnata de proprietar si stampilata in cazul pers. juridice.
- Vechiul certificat de inmatriculare si anexa acestuia cu dovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice in termen de valabilitate. In lipsa inspectiei tehnice periodice valabile se poate da curs solicitarii fara a se inscrie nimic in anexa noului certificat de inmatriculare.
- Documentul care atesta modificarea datelor fata de cele inscrise in vechiul certificat de inmatriculare, respectiv:
– Actul de identitate pentru modificarea datelor persoanelor fizice (nume, prenume, domiciliu)– Cartea de identitate a vehiculului avand inscrise de catre R.A.R. modificarile privind vehiculul
– Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare
– Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.

Alte discuții în legătură

Eliberarea certificatului de inmatriculare in urma modificarii unor date ale proprietarului Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Mi-am cumparat o masina acum 2 ani inainte sa ma casatoresc si este trecuta pe numele de fata,Olteanu, iar acum ma numesc Stoica.Si intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare altd altd am si eu o problema,de curand mi-am schimbat domiciliul in alt judet,iar in aceasta situatie probabil va trebui sa schimb si actele masinii.intrebarea ... (vezi toată discuția)
Preschimbare talon amr amr buna ziua,am o masina inscrisa in bucuresti si adresa mea noua e in ilfov,daca schimb certificatul de inmatriculare trebuie radiata de la politie bucuresti sau ... (vezi toată discuția)