avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta prezidentiala...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta prezidentiala...

buna ziua...am un proces in care mama cere custodia copilului,care se va desfasura in noiembrie...intre timp imi intrzice dreptul de a mi vedea copilul...am inteles ca exista o ,,ordonanta prezidentiala'' in care a si putea avea dreptul legal pentru vizita copilului pana la finalizarea cazului...ce ar trebui sa fac pt a avea acest drept ,care sunt pasii pe care ar trebui sa i urmez .se poate cere si plata pensiei alimentare in aceasta ordonanta?
va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:40, 18 Iulie 2011
refuza ori ce fel de accpt ,semnatura ..daca vede ca e de la mine .....probabil special
Veti obtine un program de vizita, probabil mai restrans si, eventual, in prezenta mamei, tinand cont de varsta foarte mica a copilului. Puteti sa platiti si o suma de bani, dar aveti grija sa aveti dovada platii ei, pentru ca in momentul in care mama va cere plata pensiei alimentare, vi se va calcula in functie de salariul Dvs si veti fi obligat sa o platiti din momentul depunerii cererii de catre mama. Dovada ca Dvs. deja contribuiti financiar va va ajuta mai incolo sa nu mai platiti retroactiv. Tineti cont si de procentul care se ia in calcul, in general: acel 25% din venituri.
Spuneti-i ca banii pe care ii dati sunt un DREPT al copilului pe care, legal, nu are voie sa-l refuze. Daca totusi continua, deschideti un cont bancar pe numele copilului in care puteti vira lunar acea suma, pentru a fi acoperit mai tarziu, cand cu siguranta mama va va cere aceasta suma. Probabil acum o nemultumeste ceva, incat nu realizeaza situatia.
multumesc pt sfaturi ...da intradevar ...frica ca pe viitor fata o sa se ataseze de mine cred ca asta o sperie,sau cine stie ce o fi in mintea ei....ori cum multumesc!!!
valysandu77 a scris:

buna ziua...am un proces in care mama cere custodia copilului,care se va desfasura in noiembrie...intre timp imi intrzice dreptul de a mi vedea copilul...am inteles ca exista o ,,ordonanta prezidentiala'' in care a si putea avea dreptul legal pentru vizita copilului pana la finalizarea cazului...ce ar trebui sa fac pt a avea acest drept ,care sunt pasii pe care ar trebui sa i urmez .se poate cere si plata pensiei alimentare in aceasta ordonanta?
va multumesc!!

Daca sunteti istet va angajati un avocat si obtineti dreptul la vizita.
Fara sa va angajati avocat e mai greu...

Pana sa obtina ea o hotarare judecatoreasca puteti obtine dvs...deoarece ati avea dreptul sa va vedeti copilul...zic...eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita copil - etape Valentin40 Valentin40 Am divortat in 2013 - custodie comuna cu domiciliul la mama . Dar de 3 luni de zile \\"mama\\" a intors copilul impotriva mea ( copil baiat 11 ani ) astefel ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil potyi59 potyi59 Daca in septembrie 2011 este termenul de divort,pot cere o ordonanta prezidentiala pentu a putea sa-mi vizitez fetita si sa-mi petrec weekendul cu ea.Momentan ... (vezi toată discuția)