avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara de servicii sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara de servicii sau nu?

Am si eu doua probleme.
1. Firma din Spania careia eu (firma platitoare de tva din Romania) i-am efectuat o prestare de servicii (transport intracomunitar), firma platitoare de tva, a emis la randul ei facturi de roviniete catre firma din RO. La facturi sunt anexate bonurile de taxa de drum (din Spania si Franta), dar pe factura emisa de ei apare doar valoarea fara TVA. Pe facturi nu se specifica taxare inversa. Unde declar aceste facturi, sunt sau nu achizitii intracomunitare de servicii si trebuie declarate in declaratia 390 sau doar in 300 la achizitii scutite?
2. De asemenea, aceeasi firma din Spania mi-a facturat factura de combustibil cu TVA. Unde declar aceasta achizitie, mai ales ca vreau sa cer rambursare TVA (declaratia 318)?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 - achizitie servicii Carla77 Carla77 Dati-mi, va rog, o mana de ajutor. Societate din RO, inregistrata in scop de TVA, presteaza servicii de transport unei societati din Spania, inregistrata TVA. ... (vezi toată discuția)
Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)