avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 390 - achizitie servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 390 - achizitie servicii

Dati-mi, va rog, o mana de ajutor.
Societate din RO, inregistrata in scop de TVA, presteaza servicii de transport unei societati din Spania, inregistrata TVA. Societatea din RO a facturat servicii transport fara TVA (neimpozabil in RO) si a declarat in declaratia 390 si declaratia 300.
Societatea din Spania a facturat, la randul ei, toate taxele de drum efectuate in Spania si Franta, catre societatea din RO, fara a mentiona pe factura taxare inversa. Facturile au fost facute fara TVA, la ele fiind atasate bonurile aferente, din care au scazut valoarea TVA.
1. Unde trebuie sa declar aceste achizitii de servicii intracomunitare? Le declar in 390 sau doar in 300? Unde anume?
2. Societ din Spania a mai facturat si combustibil utilizat de catre societatea din RO pt a efectua transportul, de data aceasta cu TVA. Cum declar aceasta achizitie de servicii? Nu are legatura cu 390, nu? Trebuie s-o prind numai in 300 (doar baza TVA)? Intentionam sa recuperam TVA-ul achitat (declaratia 318).
Astept un raspuns urgent pt ca trebuie sa declar pana pe 15 august 2011.
Multumesc mult de tot!

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii sau nu? Carla77 Carla77 Am si eu doua probleme. 1. Firma din Spania careia eu (firma platitoare de tva din Romania) i-am efectuat o prestare de servicii (transport intracomunitar), ... (vezi toată discuția)
Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)
Facturare combustibil polonia me.elena me.elena Buna ziua Ma ocup de contabilitatea unei firme de transport international care mai nou la alimentarile pe care le fac masinile cu combustibil din Polonia si ... (vezi toată discuția)