Buna ziua!Prietenului meu i-a murit tatal in 2001 , mama lui traieste in concubinaj cu un barbat de aproximativ 9 ani si are mutatie in apartamentul lor ,vroiam sa stiu ce drepturi are el , precum si prietenul meu acolo ,precizand ca mama lui a divortat de tatal prietenului meu , iar tatal lui mai are un copil cu o alta femeie pe care l-a recunoscut, succesiunea ne fiind facuta pe casa dupa moartea tatalui.Va multumesc!
Depinde si de situatia bunului , adica era bun comun, propriu al defunctului, daca era comun, s-a efectuat partajul dupa divort? in principiu, cota care apartinea defunctului se imparte intre cei 2 descendenti, prietenul dvs. si fratele acestuia.
Concubinul nu are drepturi, chiar daca are mutatie acolo.sau ar putea avea un drept de creanta in cazul in care a investit in imobil.
Daca apartamentul a fost cumparat de tatal prietenului dvs. in timpul casatoriei cu fosta sotie, la mostenire intra cota de 1/2 din apartament, pe care o vor mosteni copiii sai in cote egale (cealalta jumatate apartine fostei sotii). Concubinul mamei nu are nici un drept asupra apartamentului.
Mostenire
grigoremarinel
Buna ziua! daca tatal meu a murit de curand si el detine un apartament, mama lui traieste iar el a divortat de sotie si eu sunt singurul copil .... care e cota ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
andreea_smadu
In conditiile in care o femeie cu doi copii,rezultati dintr-o casatorie incheiata printr-un divort,traieste in concubinaj cu un alt barbat,iar dupa aproximativ ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
Lili Maioru
Buna ziua, traiesc in concubinaj de 18 ani, avem doi copii,de 10 si 8 ani si traim in casa batraneasca a concubinului. El mai are doi fratii mostenitorii. ... (vezi toată discuția)