avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua!Prietenului meu i-a murit tatal in 2001 , mama lui traieste in concubinaj cu un barbat de aproximativ 9 ani si are mutatie in apartamentul lor ,vroiam sa stiu ce drepturi are el , precum si prietenul meu acolo ,precizand ca mama lui a divortat de tatal prietenului meu , iar tatal lui mai are un copil cu o alta femeie pe care l-a recunoscut, succesiunea ne fiind facuta pe casa dupa moartea tatalui.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 14:22, 18 Iulie 2011
Depinde si de situatia bunului , adica era bun comun, propriu al defunctului, daca era comun, s-a efectuat partajul dupa divort? in principiu, cota care apartinea defunctului se imparte intre cei 2 descendenti, prietenul dvs. si fratele acestuia.
Concubinul nu are drepturi, chiar daca are mutatie acolo.sau ar putea avea un drept de creanta in cazul in care a investit in imobil.
Daca apartamentul a fost cumparat de tatal prietenului dvs. in timpul casatoriei cu fosta sotie, la mostenire intra cota de 1/2 din apartament, pe care o vor mosteni copiii sai in cote egale (cealalta jumatate apartine fostei sotii). Concubinul mamei nu are nici un drept asupra apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire grigoremarinel grigoremarinel Buna ziua! daca tatal meu a murit de curand si el detine un apartament, mama lui traieste iar el a divortat de sotie si eu sunt singurul copil .... care e cota ... (vezi toată discuția)
Concubinaj andreea_smadu andreea_smadu In conditiile in care o femeie cu doi copii,rezultati dintr-o casatorie incheiata printr-un divort,traieste in concubinaj cu un alt barbat,iar dupa aproximativ ... (vezi toată discuția)
Concubinaj Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, traiesc in concubinaj de 18 ani, avem doi copii,de 10 si 8 ani si traim in casa batraneasca a concubinului. El mai are doi fratii mostenitorii. ... (vezi toată discuția)