avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor - drept de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor - drept de vizitare

Ziua buna tuturor,
Am urmatorul caz: dorim sa divortam, avem un minor in varsta de 1 an si 3 luni, sotia a fost la un avocat, care a intocmit actele, eu nu am nici o pretentie fata de ce a scris acel avocat in actele pe care trebuie sa le depunem in afara dreptului de vizitare. El a scris astfel:

- Vizitarea minorei ... de catre paratul ... de 3 ori pe saptamana si 3 luni vacanta pe an.

Eu doresc si am convenit cu sotia sa iau copilul cel putin 3 zile pe saptamana la alegere la mine, nu sa-l vizitez la domiciliul ei. Puteti va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa formulez acest lucru ca sa fie juridic ok? Si ce inseamna 3 luni vacanta pe an? Nu e cam vag?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 17:13, 20 Iulie 2011
Ceea ce doriti dvs. puteti solicitaveti printr-o intampinare pe care o veti de
pune la instanta cu cel putin 5 zile inainte de primul termen de judecata.

Solicitati totdeodata sa se precizeze ce inseamna 3 luni vacanta pe an.
Buna ziua!
Va sugerez sa discutati cu sotia dumneavoastra acest aspect, puteti sa cadeti de comun acord asupra lui si sa detaliati, in cererea depusa la instanta, in situatia in care aceasta cerere nu a fost depusa inca, asa cum credeti de cuviinta, atata vreme cat este in interesul copilului dumneavoastra. Nimeni nu poate sa se impotriveasca dorintei comune a parintilor, daca aceasta este in interesul minorului. In situatia in care nu puteti sa ajungeti la un acord cu sotia, va sugerez sa apelati la un mediator, care poate sa va ajute in rezolvarea acestei probleme.
O zi buna!
Multumesc mult, sunt in acord cu sotia, doar ca textul de mai sus este redactat de avocatul sotiei, eu putand sa-l modific sa sune cum doresc eu. Motivul divortului e stupid din partea mea (soacra crede ca ii vreau averea fiicei si doreste partajul), dar asta e, pe mine nu ma intereseaza, chiar daca mi-as fi dorit ca sotia sa nu puna materialul mai presus de sentimente.
Cererea nu a fost depusa inca, de aceea cer ajutor pentru redactarea cat mai clara si detaliata a celor de mai sus, care vor fi in cerere.
De asemenea, alta intrebare: in fata judecatorului trebuie sa vina un martor care sa declare ca noi nu ne intelegem? E posibil ca judecatorul sa respinga cererea de divort daca martorul nu e convingator? Ceea ce spune martorul se inregistreaza la judecatorie? Adica fetita noastra peste 20 de ani va putea sa citeasca ce s-a intamplat in sala de judecata?
Multumesc mult.
puteti opta pt un divort prin acord, fara sa va apara motivele de divort pe hotarare. nu veti mai avea nevoie de martori.
ar trebui insa stipulat in intelegerea dvs care sunt alea 3 zile ale saptamanii si daca o puteti lua la domiciliu si exact perioada de vacanta. altfel, daca vor aparea neintelegeri mai tarziu ( si vor aparea sigur ), veti avea nevoie de alta hot a instantei
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
gi-jane2, moderator
Problema e ca nu stiu cum sa formulez "Vizitarea minorei ... de catre paratul ... timp de 3 zile consecutive pe saptamana la alegerea acestuia, la domiciliul paratului" ca sa se inteleaga ca va locui efectiv la mine acele 3 zile, nu ca imi va fi adusa 2 ore sa o vad in fiecare din cele 3 zile...

Alte discuții în legătură

Soția însărcinată a plecat la maică-sa de două luni. are dreptul să-i interzică tatălui să-și vadă copilul? cristi pepene cristi pepene buna seara . sunt cununat cu o fata de 5 luni si a plecat de acasa acum 2 luni la maicasa fara cearta fara nimic si a spus ca se va intoarce dar nu sa mai ... (vezi toată discuția)
Divort si copil mastefan mastefan Buna ziua Ma numesc V.J si va voi spune pe scurt problema mea; sunt casatorit de 9 ani si din aceasta casatorie a rezultat o fetita de 6 ani .In toti acest ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil cu un copil minor UrsacheSoare UrsacheSoare buna ziua, pe scurt este vorba despre urmatoarea situatie: eu si sotia mea dorim sa initiem un divort...de ochii lumii, ca sa zic asa, din diverse ... (vezi toată discuția)