avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT SI COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT SI COPIL

Buna ziua
Ma numesc V.J si va voi spune pe scurt problema mea; sunt casatorit de 9 ani si din aceasta casatorie a rezultat o fetita de 6 ani .In toti acest ani am locuit impreuna la socri mei , iar de 3-4 luni au inceput certuri din cauza banilor neajunsurilor si ratelor moment in care au intervenit si socri care mi-au cerut sa plec din casa lor ( eu in 5 luni am schimbat 3 servicii ) si sa ajuns in punctul de a ne desparti . Acum eu stau la parinti mei unde
nu pot sa zic ca este un mediu prielnic de a creste un copil din cauza fratelui meu care este mai rebel si a mai face scandal si galagie in casa pana cheama vecini politia de cateva ori intrun an. Acum intrebarea mea este daca trebuie sa ma mut cu chirie sau in alta parte pana la finalizarea divort , ca am fost amenintat de sotie
ca o sa faca tot posibilul sa stranga declaratii de la vecin in legatura cu scandalurile provocate de fratele meu sa le depuna in proces ca sa nu pot lua copilul cu mine nici macar duminica , ea ar vrea sa vin o singura data pa saptamana o ora la ea sa vad copilul si in rest nici sa nu incerc,in contextul in care noi stam foarte aproape unul de celalalt cu casele.
Vreau sa va spun ca de cand nu mai stam impreuna eu nu pot sa vad copilul decat cand vrea ea si inca nu a inceput divortul.
Ce este de facut sa pot optine mai mult timp de am petrece cu copilu dupa divort
ex: macar un sfarsit de saptamana pe luna sau o vacanta de cateva zile pe an .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mastefan , utilizator 16:40, 20 Iulie 2011
In dosarul de divort puteti solicita ca instanta sa stabileasca un program de vizita pe care sotia va trebui sa il respecte.
Dupa introducerea actiunii puteti solicita pe cale de ordonanta presedintiala un program de vizita provizoriu, valabil pana la soliutionarea irevocabila a divortului.
Buna. In ceea ce priveste probemele legate de parintii - fratele dvs, incercati sa va gasiti o chirie, cu conditii decente. sotia nu va va putea interzice dreptul de a petrece timp cu micuta decat daca dvs sunteti un alcoolist, agresiv , viloent etc. in rest, parintele caruia nu i s-a incredintat minorul are dreptul de a isi dezvolta relatiile personale cu acesta fara prezenta fostului partenerd e viata. oricum, ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele. daca nu aveti posibilitati materiale, soklicitati instantei la primul termen de judecata avocat din oficiu, daca nu aveti niciun venit. o a treia varianta ar fi sa vizitati un ong care acorda consultatna gratuita pe acest domeniu. succes!
Nu am asemenea obiceiuri (alcoolist, agresiv , viloent ) am martori toti vecini toata treaba se rezuma la bani si siguranta zilei de maine sau ea ( vrea altceva ??? )
Buna ziua!
Inteleg ca aveti o disputa cu sotia, in ce priveste interesul dumneavoastra legitim de a avea legaturi personale cu copilul, atat acum, cat si dupa divort (programul de vizitare). Desigur exista calea justitiei pentru a va solutiona aceasta problema, pe care deja o stiti, dar eu va sugerez sa incercati prin mediere. Banuiesc ca acum, asa cum se desfasoara evenimentele, aveti senzatia ca niciodata nu o sa puteti ajunge la o intelegere in aceasta privinta cu sotia dumneavoastra, dar de cele mai multe ori lucrurile nu stau deloc asa, daca intelegeti ca puteti apela la ajutor. La mediator puteti incerca sa gasiti o solutie convenabila fiecaruia, dar mai ales in interesul copilului dumneavoastra, caruia banuiesc ca ii doriti numai binele, atat dumneavoastra cat si sotia. Mediatorul va poate ajuta sa depasiti momentele de impas care intervin in astfel de situatii, va indruma si va ajuta sa comunicati, sa purtati un dialog real, sa va exprimati fiecare interesele, sa le cantariti si sa gasiti o solutie care sa urmareasca in primul rand interesul suerior al copilului.
Informati-va cat mai bine ce va poate oferii medierea in situatia in care va aflati, aceasta procedura poate fi aplicata oricaror tip de dispute/conflicte privind drepturi de care partile pot dispune (si divortul). Gasiti informatii pe site-urile/blogurile de profil, ba mai mult, puteti sa sunati un mediator si sa stabiliti o intalnire pentru informare si consiliere, acesta faza nu va costa nimic, este gratuita.
Va doressc o zi buna!
Nu este de acord si nu vrea nici terapie de cuplu ea o tine pe a ei ca ea este mama si castiga .

Alte discuții în legătură

Divort cu minor - drept de vizitare viorel2rusu viorel2rusu Ziua buna tuturor, Am urmatorul caz: dorim sa divortam, avem un minor in varsta de 1 an si 3 luni, sotia a fost la un avocat, care a intocmit actele, eu nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - program de vizita copil minor aurelboss2007 aurelboss2007 am si eu o intrebare ,sunt casatorit avem un copi de 2 ani si 2 luni iar de 1 an si 6 luni nu mai suntem impreuna eu de 9 luni sunt plecat din tara acum sunt ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor bennyone bennyone Am o hotaraire care nu este definitiva unde se stipuleaza un program de vizita ,dar cu toate acestea fosta sotie mi-a facut apel si nu vrea sa imi dea copilul ... (vezi toată discuția)