avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incepere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incepere executare silita

Buna ziua, in 2007 am facut un card de credit la o banca fiind incantat de cele spuse de catre agentul respectiv la acea vreme. De platit am platit rate la acest card pana prin 2010 cand din pacate am ramas si somer si fara prea multe portite de unde puteam sa mai castig un ban,asadar am renuntat la a mai plati rate la acel card. De curand am primit in posta mai multe instiintari in care mi se spunea ca banca a obtinut executarea silita si va trece la act. Intrebarea mea este: Eu lucrez in momentul de fata la un job part time si salariu in acte il am de cca. 300 ron. Cat poate sa oblige executorul pe angajator sa vireze lunar din salariu in contul datoriei si la cat timp dupa obtinerea executarii datoriei se prescrie,stiu ca e o limita pana la care te pot urmari executorii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 16:27, 21 Iulie 2011
1/3 din salariu poate fi poprit. odata infiintata poprirea nu are cum sa se mai prescrie datoria.
bunuri in proprietate nu aveti ? pot fi executate silit, nu e obligatoriu sa se multumeasca cu o poprire pe salariu
Bunuri imobile sau mobile in proprietate nu am, decat un amarat de salariu part time. Dar daca sa zicem ca o sa raman somer si aici si nu o sa mai fie nicio cale de obtinere a datoriei ,nu se prescrie dupa un timp sau toata viata o sa primesc somatii in posta de prin diversele locuri unde probabil voi lucra?
se prescrie in 3 ani de la ultima plata, conditia e ca respectivul creditor sa stea pasiv si sa nu incerce sa-si recupereze banii.
daca suma e maricica, putin probabil ca respectivul creditor sa renunte
multumesc de rapsuns, mai am o dilema....in citatia primita la firma unde lucrez, executorul ii transmite acesteia ca este obligata sa vireze in contul .... toate sumele de bani pe care societatea le datoreaza fata de mine..asta ce inseamna,tot salariul?
Nu scrie nimic de 1.3 din salariu sau alte formule.
daca scrie asa.. nu cred ca vine din partea unui executor judecatoresc, pare mai degraba trimisa de banca.. poate faceti o copie dupa actele alea si mergeti la avocat

Alte discuții în legătură

Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)
Poprire bruneta89 bruneta89 buna seara as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile. la munca inca nu a ajuns institare azi ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)