Buna ziua, in 2007 am facut un card de credit la o banca fiind incantat de cele spuse de catre agentul respectiv la acea vreme. De platit am platit rate la acest card pana prin 2010 cand din pacate am ramas si somer si fara prea multe portite de unde puteam sa mai castig un ban,asadar am renuntat la a mai plati rate la acel card. De curand am primit in posta mai multe instiintari in care mi se spunea ca banca a obtinut executarea silita si va trece la act. Intrebarea mea este: Eu lucrez in momentul de fata la un job part time si salariu in acte il am de cca. 300 ron. Cat poate sa oblige executorul pe angajator sa vireze lunar din salariu in contul datoriei si la cat timp dupa obtinerea executarii datoriei se prescrie,stiu ca e o limita pana la care te pot urmari executorii. Multumesc
Am sa va rog si eu sa ma ajutati cu un raspuns.
La sfarsitul anului 2010, printr-o sentinta definitiva, un vecin a fost obligat la plata unei sume de 13.000 lei plus rata inflatiei catre o firma. Singurul venit al vecinului este pensia (in jur de 1000 lei), dar mai are pe numele lui un autoturism (destul de vechi, deci foarte putin valoros) si casa in care sta. Casa nu o poate "instraina" in primul rand ca nu dispune de banii necesari, plus ca acest lucru ar fi sigur batator la ochi si probabil se va ajunge la alte grozavenii. In cazul in care firma respectiva trece la executarea silita el risca sa piarda casa? Poate ajunge la o "intelegere" sa achite suma in rate intr-un anumit termen? Si acest "plus rata inflatiei" se calculeaza de la ce data: de cand s-a petrecut fapta, de cand s-a introdus actiunea, de cand a ramas definitiva hotararea?
Va multumesc mult.
sa incerce sa se inteleaga cu creditorul cum va plati acesta suma, daca nu se inteleg si se ajunge la executare silita, i se poate pune poprire pe pensie, 300 de lei ii vor lua lunar. s-ar putea sa nu fie multumiti ca isi vor recupera banii in vreo 4 ani si se poate ajunge la casa.
ap se vinde la licitatie, se achita datoria si restul ramas din vanzare i se da.
sa incerce sa obtina un credit si sa dea o mare parte din suma si apoi in rate..
sau daca chiar nu are cum sa plateasca suma asta, mai bine incerca sa vanda casa de bunavoie si sa-si ia ceva mai mic
suma se va actualiza cu rata inflatiei de la data la care s-a produs paguba pana la data cand va plati.
Multumesc pentru raspuns.
Avand in vedere ca data la care s-a produs paguba a fost prin 2002, si de atunci inflatia numai mica nu a fost, probabil ca acum va avea de platit vreo 50.000 lei.... in mod sigur va ramane fara casa... la pensia pe care o are si la 70 de ani nu-i mai da nimeni credit iar copii lui deja au creditele lor.... Sa "vanda" casa... nu are bani. Ironic! (Casa este o casa la curte; mai mult valoreaza terenul decat ea.)
Poate nu se va ajunge la executare silita... desi nu cred ca va renunta firma respectiva (s-au dat peste cap sa-l "prinda" pe omul asta!).
Poprire
bruneta89
buna seara
as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile.
la munca inca nu a ajuns institare
azi ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare
kuykpopyk
Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)