avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare imobil cu mici erori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare imobil cu mici erori

Buna seara,

Am achizitionat de curand o casa cu teren.
La 3 zile dupa ce am semnat contractul am observat cu groaza cateva erori: numele fostului proprietar este scris in cateva locuri "Atudorei" - corect si in cateva locuri (inclusiv locul unde este semnatura) "Atudorel", cu "L" in loc de "i".

Autentificarea de la notar este cu numele corect. Doar in contractul de vanzare-cumparare apare gresit.

Am intrebat agentia imobiliara prin intermediul careia am cumparat si mi-a spus ca nu e nici o problema. Numele meu trebuie sa fie corect pentru a putea vinde mai departe daca va fi vreodata cazul.

La notar nu am sunat. Ne asteapta peste 2-3 saptamani pentru intabulare.

Ar trebui sa ma ingrijorez? Modificarea actelor ne-ar costa inca vreo 12oo RON, dar trebuie chemat din nou proprietarul sa semneze si nu stiu daca este cu adevarat necesar. Ce ma sfatuiti?

Multumesc mult,
O seara frumoasa,

Georgiana
Cel mai recent răspuns: georgianaflorina , utilizator 22:57, 19 Iulie 2011
Nu este neaparat nevoie, insa ar fi nevoie sa aveti to ate originalele pt ca sa le ataseze incheierea de rectificare care de acum incolo este parte din act. Este bine ca aceste erori sa fie indreptate poate si dvs o sa vindeti la randul dvs vreodata sau cei ce va vor mosteni si la istoricul dobandirii din fiecare act sa apara correct, poate cineva vreodata va dori sa verfice anumite acte, nu se stie niciodata.
"De unde ati scos suma"....era vorba de suma de 1200 ron, nu de suma platita la cumpararea imobilului (nu trebuie sa va justificati, nu e problema nimanui din ce bani faceti dvs. achizitii)..... Faceti un drum la notar cu actul respectiv, daca va aprecia ca nu e necesara prezenta tuturor partilor din act, rugati-l sa faca incheierea de rectificare (asa cum vi s-a spus, nu costa nimic), e mai bine s-o aveti decat sa va loviti mai tarziu de lipsa ei (de exemplu, daca veti dori sa faceti vreun credit cu ipoteca, bancile sunt excesiv de scrupuloase la asa ceva).
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Repet nu este necesara prezenta tuturor partilor daca puteti lua doar originalele actului sau numai ale dvs in calitate de cumparator pt ca pe dvs va intereseaza rectificarea ca dobanditor, ceilalti nu mai au niciun interes.
Va multumesc mult tuturor.
Vom merge la notar cu originalele noastre.

O seara frumoasa,
Georgiana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu o greseala in numele cumparatorului mariana26 mariana26 Buna seara Va rog sa i.mi raspundeti si mie la aceasta intrebare. In 2004 am vindut apartamentul nepoatei mele si dupa atita timp ne.am dat seama ca numele ... (vezi toată discuția)
Greseala in acte la notar tigrulus tigrulus Salut, Luna trecuta am cumparat un loc de parcare la subsolul blocului. Dezvoltatorul m-a trimis direct la un notar cu care fac ei actele. Initial mi-au ... (vezi toată discuția)
Adresa din procura este cea din b.i anterior Alina Roxana Dobrin Alina Roxana Dobrin Bună seara! Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr ... (vezi toată discuția)