avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... criterii de evaluare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

criterii de evaluare?

ce trebuie scris in CIM la F1.criterii de evaluare a activitatii profesionale?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 14:44, 6 Septembrie 2011
Exact criteriile pe care le-ati stabilit pt. evaluarea performantei profesionale a angajatilor dvs.,pe categorii de posturi.
Ex. daca incheiati un cim pt. un agent de vanzari,urmariti fisa postului la atributii,si in fc. de acestea va conturati criterii pe care le considerati dvs, ca fiind reprezentative pt. a desemna performanta,un anume nr. de clienti vizitati lunar,un anume nr. de noi clienti,gradul de incasare al facturilor,etc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
Si daca nu s-au stabilit astfel de criterii?
Codul muncii prevede ca ar fi un drept al angajatorului, nu o obligatie...
Ce s-ar putea intampla daca o firma nu doreste implementarea acestor criterii in ROI?
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
andad, utilizator
andad:
1. Asa este nu este o obligatie este un drept al angajatorului de care acesta se poate lipsi.
2. Insa nu va putea niciodata sa-l traga la raspundere pe salariat ca nu si-a indeplinit criteriile de performanta (sa-l retrogradeze, sa-l sanctioneze).
3. La fel si salariatul daca nu stie ce criterii de performanta are si cum este el evaluat in fiecare perioada nu va putea sa stie cand poate fi promovat sau cand sa ceara un salariu mai mare, in functie deperformante.
Multumesc Valeriu!
O zi buna!
Si totusi ...daca aceste criterii nu sunt acceptate de salariati, ce facem cu noile contracte tip (nou angajati) in care sunt prevazute aceste criterii? Nu se mai completeaza ?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
andad, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare cim / criterii de performanta Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, intr-o companie exista cca 400 de salariati foarte vechi (10+ ani) iar in CIM-urile lor, nu sunt prevazute criteriile de evaluare, conform ... (vezi toată discuția)
Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Stie cineva care este articolul care face referire la evaluarea profesionala, criterii de evaluare ? Nu mai stiu ce nr. are - mi-aduc insa aminte ca scria \" ... (vezi toată discuția)