avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce facultate sa aleg
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce facultate sa aleg

Buna seara! Am absolvit o facultate si un master, dar vreau sa ma inscriu la a doua facultate si nu sunt hotarata. Am terminat facultatea de geografia,iar masterul tot in cadrul acestei facultati...protectia mediului. Acum nu stiu pentru care facultate sa optez. Dintre Administratie publica (in cadrul Facultatii de drept si administratie publica) si Afaceri internationale (Facultatea de Management financiar contabil)...pe care ar trebui sa aleg? As vrea sa stiu care e mai de viitor si care mi-ar oferi mai multe oportunitati.
Astept opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 01:05, 22 Iulie 2011
Nu cred ca prezentul forum este cel mai inspirat loc unde poti primi raspunsuri. Apeleaza la un consilier de cariera.

Pot sa iti spun totusi ca de avocati va avea nevoie societatea intotdeauna.
Nu te-as sfatui sa urmezi Administratie Publica,argumentele mele in defavoarea acestei specializari ar fi:
-faptul ca va trebui sa lucrezi intr-o institutie bugetara unde salariile sunt extrem de mici;
-accesul spre un post intr-o astfel de institutie este inca guvernat de sistemul PCR(pile,cunostine,relatii)
-exista risc f. mare de plafonare,oricum nu se va pune problema de a accede sau a-ti construi o cariera intr-un astfel de climat organizational unde lipseste cu desavarsire spiritul de competitie intre angajati.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
Mai bine faceti un doctorat intr-un domeniu care va intereseaza decat sa va apucati de alta facultate. Mai multe facultati la CV nu ajuta cu nimic daca sunt facute sa fie, si nu va mai exista niciodata rabdarea necesara pt a doua facultate. Daca tot ati ales un domeniu, continuati cu el sau puteti oricand sa va alegeti un master in alt domeniu ca tot sunteti licentiat.
Iar Administratia publica sau Afacerile internationale nu va vor ajuta mai mult decat va ajuta prezenta facultate.
Puteti de asemnea sa urmati niste cursuri de specializare, sa obtineti un certificat recunoscut peste tot in lume. Toate acestea vor conta mai mult decat o facultate in plus. Aceasta practica in a face mai multe facultati este inutila.
Mult succes!
Va multumesc tuturor!
Si eu m-am gandit ca nu e asa folositoare o a doua facultate....as fi optat pentru un doctorat,dar in orasul meu nu este pe specializarea mea, asa ca o sa urmez un alt master, un master complementar. Am gasit in cadrul Facultatii ISE din Craiova urmatoarele specializari:Managementul resurselor umane; Dezvoltare regionala si proiecte europene; managementul organizatiilor publice.......as opta pentru una din primele doua specializari, deoarece au legatura cu facultatea pe care am terminat-o.
Ce parere aveti?
Nu puneti problema legaturii dintre facultatea terminata si profilul masterului ,in acest caz trebuie sa dati dovada de pragmatism si mai ales realism
Ati facut o cat de mica prospectie a pietii fortei de munca din zona dvs?Ati analizat tendinta,adica ce se cauta mai mult?
Nu puneti accent pe mastere si doctorate,angajatorii cauta in principal oameni cu experienta practica si abilitati potrivite jobului propus.
Puteti avea chiar neplacuta surpriza de a fi incadrata la "supracalificati",ceea ce va face misiunea gasirii unui job si mai dificila.
Ati incercat in studentie un internship sau un voluntariat macar?
In concluzie,as alege mai curand un curs de specializare ,m-as orienta ori spre domeniul HR,ori spre managementul de proiect.-fonduri europene.
Bafta multa ,orice ati alege!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce master as putea face? ionut921 ionut921 Buna ziua. Daca am terminat facultatea de administratie publica ce master as putea face? M-am gandit sa fac unul in contabilitate.M-ar ajuta sa ocup un post de ... (vezi toată discuția)
Master - e util in obtinerea unui loc de munca? Beatrice89 Beatrice89 As dori sa stiu daca masterul ajuta la obtinerea job`ului.... de exemplu as dori sa dau la master-dreptul penal in afaceri si nu stiu in ce masura m`ar putea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat! fanel fanel Am terminat facultatea de Stiinte Economice si Administrative Pitesti Specializarea Administratie Publica la Pitesti (4 ani) si lucrez ca operator date la o ... (vezi toată discuția)