avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... transformare din apartament in spatiu firma-birouri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

transformare din apartament in spatiu firma-birouri ....

doresc transformarea din apartament in spatiu birouri firma cu intrare separata si am acordul notarial al vecinei de deasupra dar nu pot sa il obtin pe cel al vecinei cu care am perete comun pentru transformare in spatiu de birouri +intrare separata pentru ca nu vrea sub nici o forma motivand ca ea cat traieste nu vrea sa fie nici o firma la parter de bloc dehhhhh are 78 de ani mentalitae veche ce sa zic mai mult ca doar am in proiect birouri firma nu carciuma....intrebare;pot sa obtin aprobare de la mama mea care are uzufruct viager pe apartament in conditiile in care sa spunem eu i as face act de vanzare-cumparare si as diviza apartamentul meu in doua bucati in asa fel incat dupa divizare peretele meu comun sa fie cu restul de jumatate de apartament pe care proprietar va fii mama mea si sa i au de fapt declaratie notariala de la mama fiind vecin cu ea dupa aceste operatiuni si avand zid comun cu ea divizand apartamentul sau nu se poate pentru ca legea spune ca iti trebuie aprobare notariala numai de la vecinul de apartament si divizez degeaba apartamentul meu????multumesc anticipat......
Degeaba ati diviza apartamentul, tot ati avea nevoie de acordul vecinei. Nu uitati ca aveti nevoie si de acordul Asciatiei de proprietari.
Ceea ce doriti dvs. sa faceti cu proprietatea, va priveste exclusiv, legea va da acest drept, in conditiile pe care deja observ ca stiti: trebuie acordul as. proprietari - in conditiile in care aveti si acordul vecinilor de apartament: sus, dreapta, stanga. In conditiile in care aveti vecina numai acea doamna carcotasa, eu zic sa mergeti la as. prop. cu documentul standard de la ONRC, explicati toata povestea, poate mergeti la fata locului sa se vada mai bine situatia. Explicati ca este prop. dvs. si ca o puteti trensforma in spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta, ca legea va da acest drept, va luati angajamentul ca nu deranjati. Daca puneti o firma pe un perete exterior, trebuie sa inchiriati 1-2 mp de perete exterior (sup. comuna) de la as. prop., deci asociatia beneficiaza lunar de o suma de bani (nu prea mare, dar oricum...).
Daca si conducerea as. prop. refuza acordarea acordului, specificati ca-i actionati in judecata cu ”obligatia de a face” si poate cedeaza. Oricum, depinde mult de dvs. cum abordati aceasta problema. Cu vecina nu prea aveti sanse, dar mai trebuie incercat, poate un cadou acolo, ca deh, noi suntem romani si asta ne ocupa mult timp! Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aer condiționat montat pe peretele vecinului Elena A M Elena A M In anul 2009 am rugat-o pe vecina mea să îmi permită să montez unitatea externă a aerului condiționat pe peretele exterior al blocului, sub geamul de la ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare cu privire la art.41 si 42 din legea nr. 230/06.07.2007 pokl pokl In februarie 2010 am cumparat un apartament la parterul unui bloc, cu scopul de a-l transforma in birou notarial pt. fiica mea. Dupa primirea certificatului de ... (vezi toată discuția)
Apartament la parterul blocului rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Un proprietar vrea sa-si inchirieze apartamentul situat la parterul blocului unei firme care se ocupa de executari. Locatarii nu doresc sa-i dea ... (vezi toată discuția)