avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot scapa de alarma unei masini?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot scapa de alarma unei masini?

Buna ziua ! Dar nu-i prea buna, pentru ca am niste vecini care-si parcheaza masina sub geamul meu, eu locuind la et 1. Asta nu-i nici o problema, dar au adus 'un gard' care are o alarma prost reglata, prin urmare acea masina urla non stop, chiar si cand trece o pisica pe langa ea. I-am rugat frumos sa-si rezolve problema, dar nu s-au deranjat, pentru ca ei locuiesc pe partea cealalta a blocului si nu-i deranjeaza. Ajutati-ma cu un sfat ! Cum pot rezolva aceasta problema ? Unde ma pot adresa ? Sa nu-mi spuneti ca pot apela la comitetul blocului, pentru ca deja am facut-o pe toti ii deranjeaza si le-au atras deja atentia, dar tot nu s-a rezolvat nimic.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Incercati sa-i invitati la o mediere. Aici se va discuta problema cu fiecare in parete si apoi impreuna. Probabil se va ajunge la o solutionare fara cheltuieli majore si fara sa stricati relatia de vecinatate. Alternativa ar fi o reclamatie pentru tulburarea linistii dar asta va strica relatia dintre dumneavoastra, va fi probabil amendat respectivul si atat.
Multumesc pentru raspuns. Am mentionat deja in mesaj, faptul ca s-a discutat cu ei in mai multe randuri. Sigur ca nimeni nu-si doreste sa strice relatiile de vecinatate, mai putin ei, care nu se pot opri 5 minute la un service sa regleze acea alarma.
Mediatorul are tocmai rolul de a facilita discutiile dintre parti, in sensul ca exista posibilitatea ca respectivul sa fie ajutat sa constientizeze ca deranjaza si ca poate fi sanctionat, de asemenea respectivul poate sa dezvaluie motivele pentru care are setata alarma asa si din acel moment sa intalegeti dumneavoastra problema dansului un pic altfel. Tocmai din acest motiv de multe ori in cadrul unei discutii asistate se ajunge la un acord multumitor pentru ambele parti chiar daca inainte partile singure nu au reusit acest lucru. Exista in mediere niste proceduri, unelte, speciale care vin in folosul partilor. Imi pare rau ca nu v-a multumit raspunsul meu si va rog sa ma iertati pentru interventie.
mergeti pana la dvs la sectia de politie si vorbiti/ sfatuiti-va cu politistul de proximitate la care sunteti arondati. poate vine, il avertizeaza iar daca nu rezolva problema ii da amenda si pana la urma si-o regla-o.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri !
Sa aveti o zi frumoasa.

Alte discuții în legătură

Un vecin imi zgarie masina, pot folosi ca proba filmarea video? virgilus virgilus Buna ziua, Vecinul de sub mine imi zgarie masina de fiecare data cand copii(3 si 5) ani se mai joca prin casa.E un om cu mai multe probleme de ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistei publice georgetta9 georgetta9 Vecinii m-au delegat sa va pun o intrebere vis-a-vis de faptul ca in unele nopti si pana taryiu spre dimineata, cineva isi parcheaza masina in fata blocului cu ... (vezi toată discuția)
Incalcarea art. 29 din legea 61 din 1991 Fatima Fatima Buna seara, Pentru a dezvolta titlul acestui mesaj as dori sa va povestesc cum acum doua seri vecinul de deasupra apartamentului in care locuiesc a ... (vezi toată discuția)